Светослав Петров: Да върнем славата на негостоприемния стадион „Дружба”

25.02.2014 г. 10:06:00 ч.
/
Светослав Петров: Да върнем славата на негостоприемния стадион „Дружба”
В края на тази седмица започва пролетният дял от първенството на „Б" група. На 1 март Добруджа гостува на Академик в Свищов. Готов ли е отборът вече и какви са очакванията ти за новия състезателен полусезон?
Дали е готов, или не, знайно е, че спортно-технически неща избягвам да коментирам, а и още повече, че контролата с Черно Море я гледах на запис, защото съвпадна с Конгреса, а със Суворово – бях на заседание на Дисциплинарната комисия, но от това, което виждам – как се тренира, мисля, че е напълно готов и мисля, че ще продължим да затвърждаваме добрите игри, които показахме в края на първия полусезон. Със сигурност ще изненадаме доста отбори и ще объркаме доста сметки.
Общински съвет гласува бюджета за 2014 година. Знае ли се вече с какви пари ще разполага клубът?
Има някаква рамка и сега очаквам, въпрос на детайли е, очаквам всичко да се изясни, ако не до края на тази седмица, то поне до началото на следващата.
Сумата каква ще бъде? Финансовият заместник кмет Иван Колев даде да се разбере, че футболът, също както волейболът, трябва да си търси спонсори.
Нека не отваряме тази тема. Напоследък започва прекалено много да се преекспонира. Ще изчакам още малко и ще кажа нещата така, както аз ги виждам, но нека мине още малко време.
Въпросът е търси ли футболът спонсори?
Търси. Абсолютно навсякъде. Аз се виждам ежедневно с много хора, с единствената идея, ако искат, макар и с малко, кой с колкото може да помага. Факт е, че залата на стадиона я направихме основно и само с дарения и със спонсорски пари, така че опитваме се, въпросът е, че е трудно. Другото, което е, колкото и богати хора да има тук, ние трябва да ги предразположим да ги дават тези пари, трябва да имат интерес да инвестират.
А колко пари трябват на клуба, ако не за нормално, то поне за обезпечение на долната граница на нормалното?
Мисля, че парите ще бъдат осигурени. Няма да има проблеми, така че колко зависи от много неща. Няма как да бъде казана рамка, защото в случай, че победим във всичките 13 мача, това означава задължителни премии или друг пример - ако сега при гостуването в първи кръг в Свищов има места само в един, единствен хотел, където нощувката струва 100 лв. на легло? Много е условно. Аз имам някакви разчети, някакви очаквания и мисля, че ще се справим. Призовавам хората, надявам се, че ще можем да ги зарадваме с добра игра, да идват по-често на стадиона. Имам големи очаквания от мача за Купата на България с Локомотив Пловдив на 12 март. Това е много важен мач от всяко едно естество и бих призовал хората да дойдат, да са съпричастни към отбора.
Обеща на старши-треньора на Локомотив Сашо Станков два неприятни за него мача. Продължаваш ли да си стоиш на думата?
Абсолютно! Познавам нашия отбор, познавам треньора, адски много вярвам във възможностите на всички и съм убеден, че изключително няма да им е лесно. Дай Боже, да има повече хора, да напълним негостоприемния някога стадион „Дружба", та най-вече да зарадваме хората. Аз, не случайно, през цялото време, докато играехме мачовете от турнирната надпревара, настоявах за едно сериозно отношение на футболистите, за което им благодаря, защото исках да стигнем до този етап в който да доведем в Добрич отбор от А група. Предполагам, че всички искаха някой от грандовете, но Христо Бонев извади по-голям късмет от мен.
Защо? Нищо чудно да станем „палачи" за Локомотив и да имаме възможност да продължим...
Дай Боже! Този турнир на мен ми носи много голяма успеваемост. Миналата година с Ботев пак стигнахме четвъртфинал, когато бях треньор там. С ЦСКА пък взехме купата. Всеки път, когато съм играл, съм стигал до финал, така че, да кажем, че ми върви на този турнир.
Какво впечатление остави наскоро проведеният конгрес на БФС и ще има ли бъдеще да българския футбол след него ?
Честно казано, не съм много обнадежден. С доста хора си говорих. Първо, че на конгреса имаше много хора, извинявам се, обаче нямат нищо общо с футбола. Не знам по каква работа бяха там. Иначе, като цяло съм обнадежден, защото в Изпълкома влязоха част от бившите членове хора, нови футболни президенти и най-вече нови хора, които са се доказали в своята област – футболни мениджъри, които евентуално биха работили за доброто на футбола. Трябва да има развитие и нова вълна трябва да влезе, според мен, да влязат хора, които им се работи и имат желание, а не просто да я караме на стари лаври и стари знания.
Какво мислиш за предложението за две Б групи?
Не съм го обмислял. Сега предполагам, че ще сондират някакво мнение с отборите от Б група и ако предоставят малко повече подробности, тогава бих дал мнение. Още е прекалено рано, но съм на мнение, че дали ще са две, дали четири Б групи, крайно време е да започнат да гледат правилата да са валидни за всички, да се гледат документите за лицензиране, така както трябва да се гледат, защото не е нормално ние, макар и трудно, макар и малко, да се опитваме да инвестираме в нашата материална база, в стадиона и в тренировъчните игрища, а да ходим на места, където половината сектори са затворени, теренът е ужасен, а съблекалните са по-малки, отколкото са при нас тоалетните и т.н. Според мен, това е най-важното, защото ако няма база, няма как ние изобщо да говорим за развитието на какъвто и да е футбол.
Две Б групи не биха ли били по-евтини от гледна точка на финансите на един клуб? Ще има разделение на географски принцип и ще се пътува на по-малки разстояния.
Какво значи ще се пътува на по-малки разстояния? Някъде бях прочел, че ще направят Северна и Южна група, нищо не е ясно още и нищо не може да се каже.


Коментирайте
Подобни новини
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 поднови тренировки в пълен състав
ВОЛЕЙБОЛ: Добруджа 07 поднови тренировки в пълен състав
ХАНДБАЛ: Чардафон е съперникът на Добруджа за Купата на България
ХАНДБАЛ: Чардафон е съперникът на Добруджа за Купата на България
БОКС: Стелиан Страхилов е бронзов медалист от Европейското първенство
БОКС: Стелиан Страхилов е бронзов медалист от Европейското първенство
Играч заби 15 гола в мач от АМФЛ-Добрич
Играч заби 15 гола в мач от АМФЛ-ДобричЯндекс.Метрика