Начало >Добруджа >Криминални

Съдът задържа под стража разследван за причинена смърт на пътя в пияно състояние и бягство от местопроизшествието

20.06.2017 г. 15:17:42 ч.
/
 Съдът задържа под стража  разследван за причинена смърт на пътя в пияно състояние и бягство от местопроизшествието
Състав на Варненския апелативен съд отмени определение на Окръжен съд Добрич от 7 юни тази година и измени от „домашен арест“ в „задържане под стража“ мярката за неотклонение на Нуредин Алиш, привлечен като обвиняем на РУП в Тервел затова, че причинил в пияно състояние смърт на пътя и избягал от местопроизшествието.
Втората съдебна инстанция уважи частния протест на Окръжна прокуратура Добрич, според който първоинстанционният съд е пренебрегнал реалната опасност обвиняемият да се укрие от наказателно преследване.
Пресслужбата на Апелативен съд – Варна уточнява, че пътно-транспортното произшествие е станало около 21,30 часа на 4 юни тази година в с.Орляк, община Тервел. Според обвинението, Алиш нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост, в пияно състояние причинил смъртта на 52 годишен мъж, като избягал от местопроизшествието. Законодателят е предвидил за това деяние наказание „лишаване от свобода”.
Според защитата на обвиняемия, по делото няма категорични данни, че Нуредин е бил пиян по време на произшествието, тъй като кръвната му проба е била взета едва след 7,00 часа на следващия ден.
Както първата, така и втората съдебна инстанция обаче намират, че са събрани достатъчно доказателства, които да обосноват извод, че именно Алиш е извършител на посоченото деяние. Има свидетелски показания, констатации в протокола за оглед на местопроизшествието,в протокола за оглед на веществените доказателства и в други документи.
За разлика от съда в Добрич, Варненският апелативен съд намира, че повдигнатото обвинение е за тежко престъпно деяние – причинена смърт на пътя, в пияно състояние и бягство от произшествието, без да бъде оказана помощ на пострадалия.
Този съд счита, че както заради начина на извършване на престъпното деяние, така и заради ранния етап от следствените действия, към настоящия момент по-адекватна и законосъобразна мярка за неотклонение следва да е задържането под стража.
Определението, с което Апелативен съд - Варнаизмени от „домашен арест“ в „задържане под стража“ мярката за неотклонение на Нуредин Алиш, привлечен като обвиняем затова, че причинил в пияно състояние смърт на пътя и избягъл от местопроизшествието не подлежи на обжалване.
Снимка:www.monitor.bg
Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
 Пожар в изоставена сграда в Добрич гасиха тази нощ огнеборците
Пожар в изоставена сграда в Добрич гасиха тази нощ огнеборците
Пътничка в кола е пострадала при катастрофа на околовръстния път на Добрич
Пътничка в кола е пострадала при катастрофа на околовръстния път на Добрич
Пореден успех за балетна формация MY DANCE
Пореден успех за балетна формация MY DANCE
Прокурорско задържане за 38-годишен мъж от Добрич, обвинен за грабеж на сума пари, извършен след употреба на сила
Прокурорско задържане за 38-годишен мъж от Добрич, обвинен за грабеж на сума пари, извършен след употреба на сила



Яндекс.Метрика