Начало >Добруджа >Общество

Талантите на студио „Сарандев“ с награди от фестивала „Арлекин“ 2019

12.06.2019 г. 12:54:33 ч.
/
Талантите на студио „Сарандев“ с награди от фестивала „Арлекин“ 2019
За втора поредна година изпълнители от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич се завръщат с престижни награди от Фестивала за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“. Дуетът Димитрина Германова и Росен Петров и Александър Петров се представиха в големия конкурс-спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“(част от фестивалната програма), който се проведе снощи  в Летен театър – Варна. Дуетът грабна първа награда и приз „Арлекин“, а Александър бе отличен с трета награда при индивидуалните изпълнители във втора възрастова група (15 – 19 г.). За призовите места се конкурираха изявени млади певци от България, Италия, Македония и Грузия, разпределени в три възрастови групи. Изпълненията на участниците се оценяваха от международно жури с председател доц.Етиен Леви.
Песенният конкурс „Киното – моя любов, моя песен“ е една от категориите във фестивала „Арлекин“. Протича в два етапа. Първият етап се превежда  в гр. София в началото на март. Млади поп изпълнителиот цялата страна се представят с песни от филми и мюзикъли. Компетентно жури определя кои от тях са достойни да участват в заключителния етап – конкурсът-спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“, който по традиция се провежда в красивия летен театър на морската ни столица в началото на юни.
Фестивалът за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“ преминава под патронажа на МОН.

Коментирайте
Подобни новини
С  "Еньовски венец"  посрещат в Стария Добрич (ВИДЕО)
С "Еньовски венец" посрещат в Стария Добрич (ВИДЕО)
Прогноза за времето във вторник
Прогноза за времето във вторник
Клубът на уфолозите в Добрич ще отбележи своята 30-а годишнина със семинар (ВИДЕО)
Клубът на уфолозите в Добрич ще отбележи своята 30-а годишнина със семинар (ВИДЕО)
 Йордан Йорданов: Смяната на  канализационната мрежа под бул. Русия ще реши проблема с наводненията там  при обилни валежи (ВИДЕО)
Йордан Йорданов: Смяната на канализационната мрежа под бул. Русия ще реши проблема с наводненията там при обилни валежи (ВИДЕО)Яндекс.Метрика