Топ име на немския тенис даде старт на сезона на открито в Албена

28.03.2018 г. 14:44:33 ч.
/
Топ име на немския тенис даде старт на сезона на открито в Албена
Едно от големите имена на тениса в Германия пристигна в Албена, за да проведе своя първи камп. Това е Клаудия Порвик, която през 1987 г. заедно с легендарната тенисистка Щефи Граф извеждат Бундестима до титлата в неофициалното световно първенство по тенис при жените Фед къп. На финала в решителната среща Клаудия и Щефи Граф обръщат с 2-1 победи Съединените щати. Решаващ за трофея е мачът на двойки, в който Щефи и Клаудия надделяват с 1-6 7-5 6-4 Крис Евърт и Пам Шрайвър. 
Най-доброто класиране на националната на Германия Клаудия Порвик е №28 в световната ранглиста през 1990 година. На сингъл има три ITF титли, а на двойки има 6 трофея от WTA и едни спечелен финал в ITF. Достига до №24 при двойките. На сингъл достига до полуфинал на Австралиън оупън през 1990 г. Отстъпва на Мари Джо Фернандес от САЩ и само тази съперничка я дели от големия финал, който по-късно е спечелен от Граф. В своята състезателна кариера Порвик е заработила над 700 000 щатски долара от наградни фондове, като за него време това е много сериозна сума. 
Клаудия Порвик е родена на 14 ноември 1968 година в град Кобург. Днес живее в Нюрнберг. С нея разговаря ръководителя на сектор „Спорт“ в Албена Руслан Йорданов. 
„Повече от 20 години съм професионален треньор. Днес съм от другата страна на нашия спорт и искам като треньор да изградя добри състезатели. Отговарям за всички деца в Северен Байерн. Започнах да пътувам много с деца, след като приключих състезателната си кариера. Станах майка на две деца – момиче и момче, на 12 и 16 години са, занимават се с футбол“, сподели Клаудия Порвик. 
„Албена е по-голяма отколкото си я представях. В България съм за първи път и съм приятно изненадана. Трябва да призная, че кортовете са на много високо ниво. Само преди три дни в цяла Европа валя сняг – чувам, че за съжаление заради лошото време са се провалили тенис кампове на Майорка, в Гърция и на още много топли дестинации, а ние днес играем на открито – излязохме навън веднага щом спря да вали сняг и дъжд, екипът тук подготви веднага кортовете и това ни даде възможност да вървим по план. Имате страхотен тенис продукт – настаняването е чудесно, както и храната. В близост от нашия хотел Фламинго Гранд се намира медицинския център – възхитена съм. Нашият спорт е много натоварващ и постоянно имаме контузени състезатели, а това прави Албена едно прекрасно място и за възстановяване. Плажът е един от най-хубавите. Скоро ще имам среща с Елена Пампулова и ще похваля Албена. На моите приятели също ще разкажа за това прекрасно място. В същност това е и истинската реклама – от уста на уста. Германецът трябва да дойде и да види – да се увери в продукта и да разкаже за своето преживяване. Сега моите участници в кампа са смесени – деца и възрастни“, сподели Клаудия Порвик, която пристигна в Албена по покана на Томас Шулце и чрез дъщерната компания на ваканционното ни селище „Фламинго Турс“. 
Тя споделя, че преди 15 години и била на малък остров в Италия, къде е била приятно изненада от спортната база и настаняването. 
„Спомних си за това място, когато пристигнах в Албена. Може би топлото посрещане, дълновидната концепция за развитие на Албена ми напомниха приятно за дългогодишния ми спомен“, добави още Клаудия. Тя посочи още, че се надява това да е само началото, защото в България вече е намерила нови приятели.

Коментирайте
Подобни новини
Наградиха Диян Димитров за спортист на Добрич за месец март (ВИДЕО)
Наградиха Диян Димитров за спортист на Добрич за месец март (ВИДЕО)
Три медала за боксов клуб „Борис Георгиев – Моката“ на държавното за юноши
Три медала за боксов клуб „Борис Георгиев – Моката“ на държавното за юноши
КИОКУШИН: Златен и сребърен медал за СК „Сейкен“ от Национална купа „Верея“
КИОКУШИН: Златен и сребърен медал за СК „Сейкен“ от Национална купа „Верея“
Четири медала за тенис клуб "Добруджа" от турнир TENIS10 в Мамая
Четири медала за тенис клуб "Добруджа" от турнир TENIS10 в Мамая



Яндекс.Метрика