Начало >Добруджа >Общество

Тя…жената!: Гергана Христова - актриса (ВИДЕО)

27.03.2024 г. 11:45:49 ч.
/
Тя…жената!: Гергана Христова - актриса (ВИДЕО)
Родената и израснала в Добрич актриса Гергана Христова, е гост в предаването „Тя..жената!” на медийна група „Добруджа”. Гергана Христова е част от трупата на Младежки театър „Николай Бинев” в столицата.
Открива сцената в своите тийнейджърски години, когато постъпва в театралната школа на Радомир Андонов, а по-късно завършва театрален колеж „Любен Гройс” в класа на проф. Цветана Манева.  
Дебютът й на професионална сцена е във Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров”,  в постановката „Бастард”на режисьора Явор Гърдев, в която играе ролята на Бианка.
Тръгнах към тази професия, не за да стана известна и популярна, а защото знаех, че театърът е най-вярното средство, чрез което мога да изразя себе си. Тръгнах към тази професия със страхопочитание и до ден днешен изпитвам любов и респект към нея, споделя тя.
От Цветана Манева научих, че актьорската професия е трудна. Тя се работи. Чрез нея се преодоляват страсти и разчита не само на талант, но и на характер.
Постановката „Карнавал” я среща с режисьора Стефан Спасов. Срещата е съдбовна, защото след нея остават заедно вече години наред.
Гергана Христова е позната и на добричката театрална публика в ролята й на Боряна в спектакъла „Боряна” от Йордан Йовков с режисьор Стефан Спасов.
Когато е извън сградата на театъра, Гергана Христова прекарва времето си в спорт, дълги разходки в планината или край морето. Обича и да твори с ръцете си. Прави го като изработва бижута от медна тел. Опитвам се да създавам хармония в себе си, за да мога да живея по-пълноценно, тук и сега, казва по този повод тя. Освен към сцената, изпитва и безмерна любов към животните. Ако не бях станала актриса, щях да бъда ветеринарен лекар. За това и избрах да уча в паралелка по биология в ПМГ „Иван Вазов” в Добрич. Смятам, че културата на хората си личи от тяхното отношение към животните и възрастните хора, допълва тя.
Мечтае да живее в общество, в което хората се вглеждат по-дълбоко в очите на другите, общество в което хората са по-отговорни към думите, които изричат и към делата си.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Ансамбъл „Добротица“ с първа награда от националния конкурс-надиграване „Златна гега“
Ансамбъл „Добротица“ с първа награда от националния конкурс-надиграване „Златна гега“



Яндекс.Метрика