Начало >Добруджа >Регионални

Трабифест ще бъде организиран в Българево в края на юни

13.06.2019 г. 14:35:07 ч.
/
Трабифест ще бъде организиран в Българево в края на юни
След Фестивала на пъпеша, Българево е на път да предизвика интереса на добруджанци с един друг интересен фестивал - Фестивал на трабанта. Това съобщи за радио Добруджа кметът на каварненското село Георги Георгиев. Автор на идеята е  Райнхард, немец, който живее в Българево и е страстен почитател на източногерманското возило. Той я споделил  пред кмета още през февруари т.г.  и предложил да се заеме с организацията на Трабифеста, канейки за участие свои сънародници от Германия, както и собственици на Трабант от Варна, Каварна и околните градове.
Правим го първи път и много се надявам да съумеем да го съхраним като събитие в годините, продължава кметът да споделя своите очаквания от това интересно събитие, което трябва да събере не само хората, които са били собственици на Трабант, но и тези, които никога не са имали достъп до "картоненото" МПС.
Събитието ще се проведе на 29 юни, събота, от 11 часа на центъра на селото. Ще бъдат изложени както стандартни, така и много нестандартни автомобили от тази марка, като много от тях ще бъдат тунинговани. Вече са се записали за участие 25 автомобила. Интересното за возилата, които ще дойдат от Германия е, че те там са приспособени за продажба на вурст (наденички), така че освен колите, хората ще могат да се наслаждават и на традиционната немска кухня.
Пред всеки Трабант ще има презентационен лист с неговата история - кога е закупен, колко километра е преминал, какви подобрения са правени по него, а участниците ще получат специални дипломи за "най-стар", "най-атрактивен", "най-красив" Трабант и награди от подобен род, споделя кметът.
От 1991 г. Трабант  вече не се произвежда в Германия и точно това го прави атракция за любителите на автомобили, убеден е кметът. Мнозина ще се докоснат за първи път до едно соцвозило, подържано с любов от собствениците му. За жалост в Българево име не повече от три автомобила Трабант, допълва Георги Георгиев.

Коментирайте
Подобни новини
От утре до края на седмицата Каварна ще бъде домакин на киноложка изложба
От утре до края на седмицата Каварна ще бъде домакин на киноложка изложба
Фестивалът  на лавандулата да стане международен от догодина, пожела кметът на Г.Тошево (ВИДЕО)
Фестивалът на лавандулата да стане международен от догодина, пожела кметът на Г.Тошево (ВИДЕО)
Танцова формация „Каприз” от Тервел получи наградата за цялостно представяне на фестивала „Златен помпон”
Танцова формация „Каприз” от Тервел получи наградата за цялостно представяне на фестивала „Златен помпон”
За седми път събор с аромат на билки край язовир Дрян (ВИДЕО)
За седми път събор с аромат на билки край язовир Дрян (ВИДЕО)Яндекс.Метрика