Начало >Добруджа >Общество

Три години без гласа на Нели Грегъри (ВИДЕО)

03.04.2024 г. 12:43:34 ч.
/
Три години без гласа на Нели Грегъри (ВИДЕО)
Вчера се навършиха 3 години от кончината на обичаната добричка певица Нели Грегъри.
Нейнoто семейство и приятели се събраха, за да почетат Нели в залата на създадената от нея певческа школа „Voice Room - Nelly Gregory“

Животът стана по-тъжен без нея. Имам си едно прекрасно момиченце, на което всеки ден говоря за нея, сподели за медийна група „Добруджа“ дъщеря й Мария-Габриела Русева, която продължи дейността на вокалната школа.
Продължавам да работя с децата. Те са голяма радост в моето сърце и запълват голяма празнина. Те са също частица от моето щастие, казва Мария-Габриела, като посочи, че в школата  се стреми да запазва стила на Нели Грегъри. Просто искам да ги науча на хубава и качествена музика, добави Габи.

Три години минаха, но още не мога да повярвам, че се случи. Никой друг не притежаваше нейния дух. Тя имаше талант да обединява и събира, заяви една от приятелките й Биляна Игнатова. Това бе потвърдено от Катя Монева, която определи Нели с думите „голям човек“.  

Тъжно ми е, защото с нея бяхме приятелки от деца, казва Дарина Иванова. Тя припомня, че са били седми клас, когато са сформирали първата група „Електрик бенд“. Именно Нели Грегъри я събира със съпруга й Огнян Иванов. Когато пееше, всички знаехме, че е тя. Това е почеркът на един изпълнител. Много рядко се случва това нещо, посочи Огнян Иванов.
Всички музиканти в България я познаваха. Тя е оставила нещо много безценно за своите близки и за музикантската гилдия, добави Дарина Иванова. Тя разкри, че още, когато Нели Грегъри е починала, се е обадила на Габи, за да й каже: „Продължи пътя! Бъди смела!“.

Аз още не съм се разделила с нея, защото знам, че тя ни гледа през цялото време, заяви Детелина Иванова, която е част от групата „Нелките“, включваща възпитанички на Нели Грегъри.

Репортаж на Севдалина Сарандева и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на 4 май
Прогноза за времето на 4 май
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
Днес е Разпети петък
Днес е Разпети петък



Яндекс.Метрика