Начало >Добруджа >Общество

Тримата тенори от „Уникални гласове” и демонстрация на кулинарни техники- акцент в програмата за 50 години ПГ по туризъм (ВИДЕО)

24.11.2017 г. 11:22:42 ч.
/
Тримата тенори от „Уникални гласове” и демонстрация на кулинарни техники- акцент в програмата за 50 години ПГ по туризъм (ВИДЕО)
 
Своят 50-годишен юбилей ще отбележи на 1 декември ПГ по туризъм „Пейо Яворов” . Две основни събития подготвя ръководството на учебното заведение. Първото е Тържествен концерт, който ще се проведе от 17 часа в Органовата зала, а второто - Празнична вечеря от 20 часа в ресторант България. Това обяви в студиото на Медийна група Добруджа директорът Нели Апостолова. Тя изказа благодарност на община Добрич затова, че е предоставила за безплатно ползване зала „България”(залата с органа). В концертната програма е включена кратка ретроспекция на изминалите 50 години, изяви на ученици от гимназията, а като подарък от КК Албена присъстващите ще имат възможност да се насладят на изкуството на тримата тенори от  „Уникални гласове”. Тържественият концерт ще завърши с коктейл, на който обслужващи ще са ученици от гимназията по туризъм. После събитията ще се пренесат в ресторант „България”, където домакин ще е Ванко Иванов. Той е възпитаник на училището и  златен медалист в категорията „Най-добър сервитьор” от националните състезания  преди двадесетина години. Изненада ще е включването на ученици, които ще демонстрират иновативни кулинарни техники в сладкарството и гурме-изкуството, които в Добрич не са показвани, разкрива Нели Апостолова.  Тя не пропуска да спомене най-изявените възпитаници на училището, като Весела Стоянова, мениджър в Дженерали, Ивелин Иванов, собственик на три ресторанта в Испания и много други, които работят като главни готвачи в гурме-ресторанти с „Мишлен” звезди. Голяма част от тях са подготвили видео поздрави по повод юбилея. 
Своето присъствие на празника са заявили кметът Йордан Йорданов, зам.областният управител Живко Желязков, изп.директор на Албена АД  Красимир Станев, както и първият директор на училището г-н Липчев.
Една от най-добрите инициативи на ПГ по туризъм е българо-швейцарският проект за дуално обучение „Домино”, по който училището работи вече втора година. По друг проект „Еразъм+ ” 15 ученици усилено изучават испански език, защото през лятото ще обменят опит в заведения в Тенерифе.
 
Видеомонтаж: Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Ансамбъл „Добротица“ с първа награда от националния конкурс-надиграване „Златна гега“
Ансамбъл „Добротица“ с първа награда от националния конкурс-надиграване „Златна гега“



Яндекс.Метрика