Начало >Добруджа >Регионални

Ученици от земеделската гимназия в Генерал Тошево бяха на професионална практика в Хърватия

29.11.2018 г. 13:37:03 ч.
/
Ученици от земеделската гимназия в Генерал Тошево бяха на  професионална практика в Хърватия
От  5-ти до 16-ти ноември ученици от ПГ по земеделие „Тодор Рачински“, гр. Генерал Тошево участваха в стаж, осигурен от училището по земеделие и лесовъдство "Винковци" (Хърватия). Практиката се осъществи в рамките на проект „От практика в училище към Европейско работно място", Ключова дейност 1 "Образователна мобилност на граждани", съфинансиран от програма Еразъм + на Европейския съюз.
Това е първата от планираните две мобиности в рамките на проекта и в нея се включиха 12 ученици от специалностите „Земеделско стопанство“, Техник-растениевъд“, „Лаборант“, 2 учители със специалности „Агроном“ и Животновъд“ и едно придружаващо лице, съобщават от учебното заведение.
Благодарение на практиката в училището по земеделие и лесовъдство "Винковци" учениците подобриха професионални и предприемачески умения и компетенции, свързани със селското стопанство; придобиха нови знания за технологии и техники в областта; получиха възможност да приложат придобитите знания в реален контекст на работа; подобриха социалните умения като адаптиране, комуникация и сътрудничество и умения, свързани с работата, като екипна работа, точност и многозадачност; подобриха езиковата си компетентност по английски език; разшириха хоризонтите си чрез придобиване на знания за друга страна и култура и се научиха как да се адаптират в нова среда.
Двамата учители се включиха в обучение чрез наблюдение на учебни дейности и практики, водени от колеги от Училище по земеделие и лесовъдство "Винковци". Наблюдението, в коетоучастваха допринесе за: повишаване квалификацията им; повече гъвкавост и творчество при разработване на уроците; използване на различни начини на съчетаване на професионалната подготовка с методически подходи за предаванена знания; осъвременяване на съдържанието на професионалната подготовка.
Практиката изпълни своите предварително заложени цели, сред които придобиване на опит в реална работна среда, създаване на нови приятелства и изграждане на младите участници като пълноценни граждани на Европа и света.
 
 

Коментирайте
Подобни новини
Втори Фестивал на добруджанския фолклор ще се проведе на 11 май в село Царевец
Втори Фестивал на добруджанския фолклор ще се проведе на 11 май в село Царевец
Ученици мериха сили в общинския кръг на състезанието „Млад огнеборец“  в Каварна
Ученици мериха сили в общинския кръг на състезанието „Млад огнеборец“ в Каварна
Спортен празник организира Община Добричка на стадиона в Дончево
Спортен празник организира Община Добричка на стадиона в Дончево
Със средства по проект „Красива България” ще се ремонтира сградата на общинската администрация в Шабла
Със средства по проект „Красива България” ще се ремонтира сградата на общинската администрация в Шабла



Яндекс.Метрика