Начало >Добруджа >Регионални

Учениците от „Антим I“ в Балчик участваха в дейности по професионално ориентиране

27.09.2017 г. 09:14:59 ч.
/
Учениците от „Антим I“  в Балчик участваха в дейности по професионално ориентиране
Екип на ЦКО – гр.Добрич продължава своите дейности по професионално ориентиране с ученици от областта. Тази седмица консултантите гостуваха в ОУ „Антим I“ в гр.Балчик.
 „Какво трябва да зная за себе си, за да избера професия?“- бе тематичния филм, върху който дискутираха шестокласниците от училището, търсейки отговор на въпросите „Какво искам аз?“, „Какво мога?“  и  „Какво трябва?“. С  голямо желание те се включиха в ролевата игра “Моята история ….“, довършвайки я пред съучениците си, като разкриваха своите интереси, хоби  и занимания в свободното си време. „Историята на всяко дете“ се превърна в листенце и закичи  „Дървото на техните желания“.
Седмокласниците с интерес изгледаха тематичния филм „Професията отблизо“, който ги провокира към размисъл,коя професия харесват, коя професия познават добре, защо е много важно да бъдат предварително информирани за нейните характеристики и качествата, които трябва да притежават, избирайки своята професия.Консултантите насочихавниманието на учениците към различните източници за търсене на информация – интернетсайтове с работни позиции, разговори с хора, практикуващи дадена професия, посещения на работни места,сайтове на училища в Балчик, Каварна, Добрич, предлагащи професии, които отговарят на техните интереси и на търсенето на пазара на труда.
Всеки седмокласник получи от консултантите подарък „Визитка - стомничка“, която„запълни“ със своите най-добри качества, умения, интереси, осъзнавайки, че те са много важни за успешното вземане на решение при избор на образование и професия.
Център за кариерно ориентиране - гр.Добрич работи по проект на МОН “Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, финансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
Източник:ИА ДОБРУДЖА

Коментирайте
Подобни новини
7 оркестъра се включват във Великденското добруджанско надсвирване в Генерал Тошево
7 оркестъра се включват във Великденското добруджанско надсвирване в Генерал Тошево
Хранителни пакети ще получат 1009 лица в нужда от община Добричка
Хранителни пакети ще получат 1009 лица в нужда от община Добричка
Фестивалът в село Ловчанци се превърна в истински фолклорен празник (ВИДЕО)
Фестивалът в село Ловчанци се превърна в истински фолклорен празник (ВИДЕО)
С песни и танци  Каварна отбеляза Лазаровден и Цветница
С песни и танци Каварна отбеляза Лазаровден и Цветница



Яндекс.Метрика