Начало >Добруджа >Общество

В Районната избирателна комисия разгледаха жалба на "Демократична България"

26.05.2019 г. 14:37:21 ч.
/
В Районната избирателна комисия разгледаха жалба на "Демократична България"
Постъпила е жалба с   от  представител на Коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ за нарушения на изборния процес, съобщават от РИК-Добрич.

Жалбоподателят твърди, че на изборните табла, разположени пред СИК №№ 19, 20, 21, 22, 45 и 46 в гр. Добрич името на водача на листата на Коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ е посочено без първо име.

Жалбоподателят моли РИК-Добрич да извърши проверка на обстоятелствата, изнесени в жалбата, както и да предприеме действия съобразно правомощията си, за да бъдат създадени предпоставки за законосъобразното протичане на изборния процес.

 

След извършена проверка се установи, че на таблата в посочените по-горе секции наистина не е посочено първото име на водача на кандидатската листа на Коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“.

С Решение №197-ЕП/23.04.2019г. ЦИК е регистрирала и обявила кандидатската листа на Коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ с посочване на поименен списък на кандидатите, съдържащ трите имена на всеки един от тях.

Налице е несъответствие на предоставените от областна администрация табла с имената на кандидатите по кандидатски листи и тези, регистрирани в ЦИК.

Предвид гореизложеното и на основание чл.72, ал.1, т.20 от Изборния кодекс, Районната избирателна комисия Добрич 

Р Е Ш И: 

Указва на областен управител при област Добрич незабавно да отстрани допуснатите нарушения и снабди СИК №№ 19, 20, 21, 22, 45 и 46 в гр. Добрич с табла, в които са изписани имената на кандидатите по кандидатската листа на Коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“ съгласно Решение №197-ЕП/23.04.2019г. на ЦИК.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич  за предсрочните парламентарни избори
Константина Петрова отново ще води листата на ПП „Възраждане” в Добрич за предсрочните парламентарни избори
Времето на 30 април
Времето на 30 април
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Общински съвет - Добрич ще заседава утре
Ансамбъл „Добротица“ с първа награда от националния конкурс-надиграване „Златна гега“
Ансамбъл „Добротица“ с първа награда от националния конкурс-надиграване „Златна гега“



Яндекс.Метрика