Начало >Добруджа >Общество

В рамките на проект за бизнес и професионални умения учители от ФГС „Васил Левски” посетиха Испания

16.12.2019 г. 14:23:15 ч.
/
В рамките на проект за бизнес и професионални умения учители от ФГС „Васил Левски” посетиха  Испания
Приключиха мобилностите по проект 2019-1-BG01-KA101-062172 „Бизнес и професионални умения за млади български икономисти“, който е финансиран по Програма „Еразъм+“, КД1 - Образователна мобилност за граждани, КД102 - Мобилност на обучаеми и персонал в сектор „Професионално образование“. Проектът е за мобилност на ученици и учители в областта на Професионалното образование и обучение и е с продължителност 12 месеца. Това съобщават от учебното заведение.
От 24 до 29 ноември 2019г., в град  Валенсия в Испания се проведе мобилността за учители JobShadowing (Наблюдение на работата) . Участие в нея взеха Снежина Вутова-учител по английски език, Теодора Иванова и Марияна Петрова -учители по икономически дисциплини и Десислава Кирова-преподавател по философия във ФСГ „Васил Левски“, гр. Добрич.
Няколко месеца по-рано, от 1 до 14 септември 2019г., лятна  производствена практика  в чужбина проведе  група от 20 ученици.  Те бяха разделени в две групи от по 10 ученици.  Едната група се състоеше от ученици от XIа и XIв класове и бяха на стаж в град Дъблин, Ирландия, а втората група от ученици, от XIб и Xг посети   гр. Валенсия в Испания.
Придружаващи учителите на двете групи бяха преподавателите  по професионална подготовка – Димитричка Порязова, Марияна Димитрова, Ивелина Георгиева и Теодора Иванова.
Чрез проектните дейности е изпълнена главната цел на проекта - интернационализация и модернизация на гимназията. Учениците подобриха езиковите си умения и имаха възможност за самостоятелна работа в чуждоезикова работна среда, казват още от учебното заведение. Развиха и умения за креативно мислене при решаване на конкретен проблем. Учителите, които участваха,  се запознаха на място с дейността на партньорите, посетиха потенциални фирми, в които учениците могат да  стажуват и се запознаха с испанската професионална образователна система.  
Координатор на проекта е Милена Николова. Тя инспектира  стажантите в Испания по време на тяхната мобилност там, а директорът - Ангел Христов и главен  счетоводител - Теменужка Коларова,  провериха  работата на учениците във фирмите в град Дъблин.
Финалното събитие по закриване на дейностите по проекта е предвидено за март 2021г.  Тогава, всички участници в него, ще получат своите сертификати за участие.  От училището са категорични, че ще продължат  да стимулират международната мобилност за ученици и преподаватели и ще разширяват  международното сътрудничество с европейски институции. 
 
 

Коментирайте
Подобни новини
Община Добрич: Кампанията "Пица за смет" приключи повече от успешно (СНИМКИ)
Община Добрич: Кампанията "Пица за смет" приключи повече от успешно (СНИМКИ)
Прогноза за понеделник - 29 април
Прогноза за понеделник - 29 април
Добричлии спазват традицията да отнесат в домовете си върбови клонки
Добричлии спазват традицията да отнесат в домовете си върбови клонки
Вестник „ГЛАС“: Земята, която ни храни, състояние и перспективи
Вестник „ГЛАС“: Земята, която ни храни, състояние и перспективи



Яндекс.Метрика