Начало >Добруджа >Регионални

В златни писма тръгна кандидатурата на Каварна за европейски град на спорта за 2020 г.

23.05.2019 г. 16:44:38 ч.
/
В златни писма тръгна кандидатурата на Каварна за европейски град на спорта за 2020 г.
В специални тубуси в златен цвят, които наподобяват на тези от щафетите на лекоатлетическите състезания, бяха поставени  писмата на община Каварна като папируси, изписани със златни букви, с които тя кандидатства  за европейски град на спорта  за 2020 г. Златните писма  са  подписани от трикратните световни шампионки  по художествена гимнастика Мария Гигова и Мария Петрова, от всички момичета в настоящия ансамбъл по художествена гимнастика, от индивидуалните състезателки Невяна Владинова, Боряна Калейн, Катрин Тасева. Лице на кампанията е Тервел Пулев, а мотото е „Да спортуваш е модерно”. Кметът на Каварна Нина Ставрева връчи днес писмата на представители на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта -АCES Europe.
„Златните писма не са случайни, те идват от златна Добруджа, а в графичния знак има делфин, който напомня за красивия залив „Болата” – обясни натоварената със символика кандидатура кметът Нина Ставрева. Тя каза още, че в Каварна залагат изключително за развитието на масовия спорт, освен че крайморският град град е домакин на национални и международни спортни състезания.
„Много хора в общината се присъединяват към кампанията с "Аз спортувам" - каза Ставрева, като посочи, че градът разполага с модерна спортна инфраструктура. Спортната зала "Олимпиада", стадион "Калиакра", голф игрище, зала за тенис на маса, игрище за плажен волейбол, трасета за кроскънтри, колоездене, полумаратон са част от обектите, където достъпът е свободен. В деветте спортни клуба има около  500 състезатели., През последните години Каварна е била домакин на две европейски, девет републикански първенства и десетки международни турнири по футбол, карате, кикбокс, тенис на маса, корабомоделизъм, петанк и други спортове.
Гостите попитаха какъв дял от годишния си бюджет общината заделя за спорт и определиха като много добро постижение десетте процента, съобщени от кметството. Те се интересуваха още колко хора се занимават с масов спорт. На отговора – 20 процента, препоръката беше да има повишение поне с 10 на сто. Експертите на ACES Europe посетиха спортните обекти в Каварна. „Нашата кауза е „спортът – начин на живот” – обобщи кметът Ставрева
Община Каварна кандидатства в категорията малка община, а като голяма от България обшина кандидатства Пазарджик – съобщи Дамян Диков, представител на ACES Europe.

Коментирайте
Подобни новини
Областна дирекция на МВР проведе работна среща с обществеността в Генерал Тошево
Областна дирекция на МВР проведе работна среща с обществеността в Генерал Тошево
С празнична програма детска градина „Радост“ в с.Стефан Караджа ще отбележи  50 годишен юбилей
С празнична програма детска градина „Радост“ в с.Стефан Караджа ще отбележи 50 годишен юбилей
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (ВИДЕО)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (ВИДЕО)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (СНИМКИ)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (СНИМКИ)



Яндекс.Метрика