Валентин Димитров: С диалог и позитивна енергия ще изпълним ангажиментите към хората

12.11.2015 г. 10:17:54 ч.
/
Валентин Димитров: С диалог и позитивна енергия ще изпълним ангажиментите към хората
Валентин Димитров е роден през 1978 година в Генерал Тошево. По образование е икономист. Завършил е Стопанската академия в Свищов, магистърска специалност „индустриален мениджмънт”. 6 години е работил във Великобритания като супервайзър в земеделието, а от 2009 година е главен експерт по финанси в община Генерал Тошево.
Валентин Димитров е безпартиен, но бе издигнат от БСП на местните избори. 37-годишният финансист успя да спечели изборите след балотаж с кандидата на ГЕРБ Ивайло Манушев. Кметската битка бе много оспорвана, а разликата между двамата 110 гласа – 3 288 срещу 2178.

- Г-н Димитров, вече втора седмица сте на кметския стол в община Генерал Тошево, как се чувствате?
Благодаря, много добре се чувствам, но в същото време имам и много работа. Продължавам да се срещам с хората, много контакти, но така ще бъде и занапред. Поел съм ангажименти пред жителите на общината, ще се постарая да ги изпълня.
- Кои са първите приоритети, на които заложихте във Вашата дейност през тези първи две седмици?
Първият ангажимент през ноември е изготвянето на проекто-бюджета за 2016 година. Но това не е само мой приоритет, така е и при всички мои колеги в общините, които бяха избрани на наскоро отминалите местни избори.
Именно в бюджета за следващата година ще заложим всички ангажименти, които поехме по време на предизборната кампания пред хората в населените места.
Първият текущ проблем, с който смятам да се заема незабавно, е транспортната схема на част общината. Имаме проблем, но съм убеден, че ще го решим в най-скоро време.
- Наследихте на поста дългогодишния кмет Димитър Михайлов, който вдигна високо летвата на управлението. Започнахте ли да усещате „тежкото” наследство, оставено от него?
По време на цялата предизборна кампания любимите ми думи бяха приемственост, последователност и надграждане.
От финансова гледна точка наследството е много добро. Общината разполага с много добър финансов ресурс в момента. Този ресурс ще ни позволи да изготвим балансиран бюджет за следващата година. Ще покрием задълженията си, ще можем да съфинансираме европейските проекти.
От гледна точка на летвата, която е вдигнал в личен план г-н Михайлов, там ще бъде доста трудно, но аз съм млад човек и мисля, че ще се справя.
- Как искате да изглежда Генерал Тошево в края на Вашия мандат? Как си го представяте?
На първо място ми се иска да виждам все повече млади хора. И не безработни, а заети в бизнеса, в реалната сфера. Колкото да самия град, искам да го видя с канализация, с подменена водопреносна мрежа. Да намалим значително безработицата чрез привличането на инвеститори, хората в общината да живеят нормално.
Ще работим за това селата да не изостават драстично от общинския център, ще насочим достатъчно средства и към всички населени места, за не се получи дисбаланс между Генерал Тошево и останалите населени места.
- Предвиждате ли промени в структурата на общинска администрация?
Дори и в този момент все още не съм си избрал екип. До няколко дни ще има яснота около моя екип. Структурата на общинската администрация ще бъде гласувана на следващото заседание на общински съвет, но не очаквам да има съществени промени.
- Как ще работите с кметовете и общинските съветници от другите политически партии?
Не мисля, че ще имам някакъв проблем с кметовете, защото и те, както и аз, сме избрани от хората. В по-малките села ще назнача наместници. За мен няма значение кой от коя политическа сила е, защото ангажиментите, които съм поел през кампанията, са пред хората. И ще си ги изпълня във всяко населено място. Няма да деля хората, защото всичко, което правим, е за хората и те ще го оценят. Водещи в работата ми ще бъдат диалогът и позитивната енергия.
Искам да се обърна към всички жители на общината също да бъдат позитивни, да не се притесняват да се обръщат към нас за всеки един проблем, да знаят, че кметът на община Генерал Тошево е кмет на всички, без значение кой е гласувал за мен. Ще се опитам да реша проблемите им, да застана лице в лице с всеки един и да кажа истината. 

Коментирайте
Подобни новини
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Татяна Гичева, ЕВРОПА ДИРЕКТНО: Ще продължим да насърчаваме активното участие на гражданите в процесите на ЕС
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Журналист от Балчик събра в книги своите български и английски интервюта
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Маестра Константина Петкова: Вида Димитрова ми казваше: „Ти, си звука на града!“
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми
Художникът Тодор Балев: Главният счетоводител на ТКЗС-то откри таланта ми



Яндекс.Метрика