Начало >Добруджа >Регионални

Валя Балканска и Славка Калчева пяха на концерт, организиран от АЗПБ в Генерал Тошево в подкрепа на референдума в неделя (ВИДЕО)

15.12.2017 г. 16:30:10 ч.
/ ИА Добруджа
Валя Балканска и Славка Калчева пяха на концерт, организиран от  АЗПБ в Генерал Тошево в подкрепа на референдума в неделя (ВИДЕО)
Голям концерт с участието на Валя Балканска, Славка Калчева, оркестър „Извор” с ръководител Петър Гочев и изпълнители от СУ „Св.Кл.Охридски” организира днес Асоциацията на зърнопроизводителите в Генерал Тошево. Точно по обед на площада в добруджанския град се събраха членовете на Инициативния комитет, подкрепени от кмета на Ген.Тошево Валентин Димитров, неговите заместници и председателят на Общински съвет Христо Павлов, за да призоват още веднъж жителите на общината  да се включат в референдума срещу добива на газ в Добруджа, който ще се проведе на 17 декември, неделя. Пред събралите се граждани кметът заяви: Община Генерал Тошево за първи път инициира референдум в своята история. Инициираме този референдум, защото имаме много важен въпрос за решаване, въпрос, с който ще защитим Добруджа, земята, бъдещето на общината, бъдещето на нашите деца. Въпросът е малко сложен, но отговорът е лесен. Кметът откровено призна, че лично той и неговото семейство ще гласуват с „ДА”, защото са против добива на газ на територията на общината. Той призова своите съграждани да излязат в неделя и да гласуват, за да защитят основния поминък на добруджанци -  земеделието. Той допълни също така, че след референдума ще поиска среща с премиера Бойко Борисов, за да го уведоми за вота на генералтошевци. Всички заедно можем и ще защитим Добруджа, завърши своето изявление кметът.От името на Асоциацията на зърнопроизводителите Красимира Крумова каза: Против сме да бъде унищожена една от най-плодородните почви в България и Европа. Против сме водата ни да бъде замърсена. Против сме да бъде унищожен основния поминък на добруджанците – земеделието. Против сме добива на природен газ в Добруджа, нейното замърсяване и застрояване с ветрогенератори, което ще окаже пагубно влияние върху околната среда  на житницата на България. Този референдум е нашият глас, който трябва да бъде чут. Тя заплаши също така, че ако не бъде спряна тази безумна дейност, земеделците са готови за ефективни протести в Добруджа и цяла България.
Председателят на Инициативния комитет Атанас Атанасов благодари на гражданите на Ген. Тошево, че за първи път в новата си история са единни. Трябва на всяка цена да запазим нашата добруджанска земя, това е богатството, което имаме от нашите деди и е хубаво да го оставим на бъдните поколения, добави Атанасов. Той припомни, че община Генерал Тошево има подкрепата на над 10 000 души от цялата страна, доказали това с подписка в подкрепа на каузата. Написани са 1000 становища до Инспекцията по околната среда и водите, организирани са няколко шествия, митинг, телевизионни предавания. Да бъдем единни както никога на 17 декември, завърши Ат. Атанасов.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Павлина Живкова
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Отборът на СУ „Йордан Йовков“ спечели Общинското състезание „Млад огнеборец” в Тервел
Отборът на СУ „Йордан Йовков“ спечели Общинското състезание „Млад огнеборец” в Тервел
Областна дирекция на МВР проведе работна среща с обществеността в Генерал Тошево
Областна дирекция на МВР проведе работна среща с обществеността в Генерал Тошево
С празнична програма детска градина „Радост“ в с.Стефан Караджа ще отбележи  50 годишен юбилей
С празнична програма детска градина „Радост“ в с.Стефан Караджа ще отбележи 50 годишен юбилей
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (ВИДЕО)
Десетки жители на Смолница и съседните села почетоха д-р Ивелин Тончев (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика