ВИДЕО: Тенденцията е фирмата да бъде ликвидирана, казва управителят на „Тролейбусен транспорт” Митко Митев

04.07.2014 г. 14:48:00 ч.
/
ВИДЕО: Тенденцията е фирмата да бъде ликвидирана, казва управителят на „Тролейбусен транспорт” Митко Митев
Мога да връча предизвестия, когато минат тези 15 дни престой, който е в сила в момента, казва управителят на Тролейбусен транспорт Митко Митев. Той задава въпрос защо общината не е съумяла за 10 месеца да вземе решение за закупуване на автобуси, след като става ясно, че тролейбусните превози са нерентабилни. Дали в края на юли, дали три месеца по-късно, но фирма „Тролейбусен транспорт" ще бъде ликвидирана, това е тенденцията, казва настоящият управител на фирмата. Той е предложил на своите работници да преминат на работа в Минибус експрес и Пътнически превози, фирми, които получиха линии по тролейбусната схема, но работниците си искат предизвестията и обезщетенията, които им се полагат по закон.
Решение за спиране на дейността на Тролейбусен транспорт от страна на Общински съвет няма, казва общинският съветник Божанка Вуцова, която е и председател на работната група към ПК „Транспорт, инфраструктура и екология"
Подобно решение предстои да бъде разгледано на сесията на 29 юли.
Според новата транспортна схема, която бе приета от местния парламент през юли 2013 година, от 1 юли 2014 година линиите на Тролейбусен транспорт, вместо от тролеи, ще се обслужват от автобуси.
Решението за спиране на дейността на тролеите е на база на това, че са нерентабилни и предоставят некачествена услуга на гражданите поради морално и физическо изхабяване на тролейбусния парк
В основата на взетите решения стои първоначалната готовност на общината да кандидатства по проект за интегриран транспорт, а за тази цел е била необходима нова фирма, която да може да вземе нужния лиценз от Държавната автомобилна инспекция.
Временната комисия взе решение за създаване на ново дружество Градски транспорт, което да извършва социалната функция транспорт, призна Божанка Вуцова.
Повечето от предложенията за промяна са направени от управителя на Тролейбусен транспорт Митко Митев, допълни тя.


Коментирайте
Подобни новини
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
С 974 лв. средна заплата област Добрич е на 15-о място в България
Заменят  линоловия  с олеинов  слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е  конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
Заменят линоловия с олеинов слънгоглед . От Кортева Агрисайънс са категорични, че новият хибрид не е конюнктурна стока, която след 2 г.ще фалира (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
В Добрич бе открит новият технически център на „Бош Кар Сервиз” (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)
Веселин Банковски: Добрич и Северното Черноморие имат потенциал за целогодишен туризъм (ВИДЕО)Яндекс.Метрика