ВОЛЕЙБОЛ: Тази година наместваме камъните в градежа, за да стои по-стабилен, казва президентът на Добруджа 07 (ВИДЕО)

04.01.2018 г. 11:42:41 ч.
/ ИА Добруджа
ВОЛЕЙБОЛ: Тази година наместваме камъните в градежа, за да стои по-стабилен, казва президентът на Добруджа 07 (ВИДЕО)
В началото на 2018 г. , наред с пожеланията за една успешна и спорна във всяко едно отношение година, президентът на ВК Добруджа 07 Галин Господинов сподели, че вторият полусезон е започнал „по терлици”, а самата програма е малко по-различна с преместването на Купа България от края на сезона във времето между двата полусезона. Президентът припомни за предстоящата в понеделник, 8 януари, среща от ІІІ кръг в зала Добротица срещу Левски и при евентуално отстраняване – финал в Монтана от 12 до 14 януари, а надеждите на ръководството са Добруджа да стигне поне до полуфиналите. Този променен график бе причина по-рано да започне втория полусезон, каза президентът и припомни, че добричкият тим приключи първата част от надпреварата в Суперлигата на 7 позиция.
 
Годината е преходна за нас, каза още Галин Господинов, съставът бе сформиран през лятото при един треньор- Мирослав Живков, после се наложи неговата смяна с Петър Пенев, който е започна при заварена ситуация. За голямо съжаление доста контузии преследваха играчите този сезон, но те вече почти са преодолени.
Определено първият сезон бе по-слаб в сравнение с предните години, но отборът е запазил начина си на работа, затова волейболният шеф се надява през втория полусезон резултатите да са една идея по-добри, а целта е към края на сезона да се приключи на 4-5 място в най-лошия случай, за да се влезе в плейофите и се търси място сред първите четири.
Не си поставяме по-високи цели не защото не желаем, а защото сме реалисти. Непрекъснато се проучват възможностите за привличани на състезатели, но на този етап нови играчи в тима няма да има, категоричен бе Галин Господинов. До десетина дни ще бъде свикан УС на клуба, за да се начертаят основните насоки за следващия сезон.
Относно съдбата на състезателя на Добруджа 07 Мартин Атанасов, веднага след като бъде възстановен, той ще отпътува за Фридрихсхафен, за да продължи там своята състезателна кариера. В момента националът се подлага на последни терапии в Турция, но резултатите от неговото състояние показват, че той ще може да играе.
Няма повод за притеснение що касае финансовото състояние на ВК Добруджа 07 заяви президентът. Всичките 28 спонсори си изпълняват поетите ангажименти, предстои общината да внесе своите вноски, като се знае, че всяка година клубът получава по 100 000 лв. от там, което е около 20 % от целия бюджет. Ръководството е доволно и от въведения вход  за зала Добротица, не толкова като сума, а по-скоро като съпричастност от страна на публика и фенове.
Играчите и Жулиен Георгиев не са били премирани за поредното признание Отбор на годината и Спортист на годината, призна Галин Господинов. Те получиха своите премии при спечелване на Купа България, което пък бе причина за  тези награди, поясни той. И още едно пояснение направи президентът на клуба – по-голямата част от играчите имат договори до 2019 г. и клубното ръководство се надява, че няма да има причина те да не бъдат подновени. Като добра тенденция Господинов определи привличането на млади момчета от добричката волейболна школа, които тренират с мъжете и шансът, който им се дава да показват в игрови условия какво умеят. Имаме талантливи деца, може да не станат като Матей Казийски, но ще станат волейболисти, доволен е Галин Господинов.
Добрич остана онова хубаво място за правене на волейбол в България, обощи президентът. Променят се личностите, но се запазват условията. Не винаги можеш да си на върха, идват моменти като тази година, когато трябва да се наместят камъните в градежа, за да може той да стои по-стабилен.
 
 
Репортаж на Дана Михайлова и Павлина Живкова
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Три медала за боксов клуб „Борис Георгиев – Моката“ на държавното за юноши
Три медала за боксов клуб „Борис Георгиев – Моката“ на държавното за юноши
КИОКУШИН: Златен и сребърен медал за СК „Сейкен“ от Национална купа „Верея“
КИОКУШИН: Златен и сребърен медал за СК „Сейкен“ от Национална купа „Верея“
Четири медала за тенис клуб "Добруджа" от турнир TENIS10 в Мамая
Четири медала за тенис клуб "Добруджа" от турнир TENIS10 в Мамая
СКЛА „Добрич“ спечели 8 медала на турнира „Коста Василев“ в Шабла
СКЛА „Добрич“ спечели 8 медала на турнира „Коста Василев“ в Шабла



Яндекс.Метрика