Начало >Добруджа >Общество

Всяко официално „да” бъдещите съпрузи ще изричат в по-тържествена обстановка (ВИДЕО)

21.04.2017 г. 15:11:51 ч.
/
Всяко официално „да” бъдещите съпрузи ще изричат в по-тържествена обстановка (ВИДЕО)
 
В очакване сме на много младоженци да дойдат при нас, защото казват, че 2017 г. била хубава за сключване на граждански брак, заявява пред Медийна група Добруджа Костадинка Ангелова, организатор „Радостни обреди” в Обреден дом Добрич. Тя е в очакване натоварената работа на двата екипа, които обслужват т.н. радости обреди да започне идващата събота и неделя, които се явяват първите почивни дни след Великден. Заявените сватби за тези дати тази година, за разлика от миналата, когато са били 11, са едва три, като две от тях са изнесени. От началото на годината до днес са сключени 105 брака, от които 10 сватби. Девет са чужденците, казали своето „да” , като младоженците са от Турция и Бангладеш, а булките – 2 от Украйна, 2 от Русия и по една от  Беларус, Полша и Румъния. Със затопляне на времето се предприемат изнесени ритуали, като първата изнесена сватба е била на Велика събота в градината на хотелски комплекс в Златни пясъци.
От май до септември до сега са записани 57 сватби, като почти половината от тях са изнесени в ресторантите на Добрич или по Черноморието-Златни пясъци, Кранево, Икантълъка, Тюленово, Църква. Предпочитано от младоженците място и тази година ще бъде Розариума и Алея „Романтика” в Градски парк „Св.Георги”.
Много младоженци предпочитат тържествеността на залите в Обреден дом. Малката зала се ползва през седмицата, а голямата – през почивните дни. В момента и двете помещения са с обновен интериор- подменено изцяло е осветлението на малката зала. По идея на директора на Обреден дом Румена Маринова и с подкрепата на кмета на общината Йордан Йорданов са поставени нови цветни украси в двете зали, а в голямата са спуснати знамената както на община Добрич, така и националния флаг на България. Всяко официално „да” между бъдещите съпрузи ще се изрича в още по-тържествена обстановка, казва Костадинка Ангелова. На желаещите да свържат съдбите си младоженци ще бъде предлаган и нов сценарии за сватбена церемония, който включва брачна клетва, озвучаването също е подобрено.
За датата 7.07.2017 г. заявките за сключване на граждански брак са 5- три в залата и две изнесени. Капацитетът на Обреден дом Добрич е разчетен на 20 сватби дневно, като двата екипа могат да поемат по 10 венчавки. Всяка една от церемониите продължава между 15 и 20 минути.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Борисов и Цацаров: Правата на Желяз Андреев и другите българи, за които се иска екстрадиция, ще бъдат защитени
Борисов и Цацаров: Правата на Желяз Андреев и другите българи, за които се иска екстрадиция, ще бъдат защитени
Прогноза за времето в петък, 27 април
Прогноза за времето в петък, 27 април
55-метрова книга, написана от деца, показаха в СУ "Св. св. Кирил и Методий (ВИДЕО)
55-метрова книга, написана от деца, показаха в СУ "Св. св. Кирил и Методий (ВИДЕО)
Нараства броят на малолетните и непълнолетните на отчет в Детските педагогически стаи
Нараства броят на малолетните и непълнолетните на отчет в Детските педагогически стаиЯндекс.Метрика