Начало >Добруджа >Общество

Зам. областният управител Ивелина Илиева представи резултатите от контрола в курортите от областта

11.08.2017 г. 14:59:19 ч.
/
Зам. областният управител Ивелина Илиева представи резултатите от контрола в курортите от областта
Днес във Варна се проведе работно заседание на Координационния център за съгласуваност и координация на действията с кабинета на вицепремиера Валери Симеонов в изпълнение на приетата програма за сътрудничество по Черноморието за настоящия летен сезон. заместник областният управител на Добрич Ивелина Илиева представи доклад за извършения контрол от страна на институциите на територията на областта.  
От доклада става ясно, че за периода от началото на юли до 10 август РЗИ е регистрирала 12 чревни и 3 въздушно-капкови инфекции и като цяло оценката на здравните инспектори е за спокойна епидемиологична обстановка по Добруджанското Черноморие. Взети са 60 проби морска вода в зони за къпане, като всички отговарят на здравните изисквания. 169 броя са пробите на води от басейни за къпане, от които 21 е установено, че не отговарят на здравните изисквания. От ОДМВР Добрич докладват, че на територията на морските РУ – Албена, Балчик, Каварна и Шабла са проведени 4 специализирани полицейски операции и съвместни проверки от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” ОДМВР Добрич, служители на морските Районни управления, служители от ПБЗН, представители на БАБХ и НАП. Проверени са общо 53 търговски обекти – предимно питейни и увеселителни заведения. В хода на проверките е образувано 1 досъдебно производство - за продажба на домашен алкохол.
Няма установени чужди граждани, работещи без разрешен достъп до пазара на труда в Р България. Не са установени и непълнолетни граждани, работещи без издадени от „Инспекция по труда“ разрешителни. Това са установили проверките на Дирекция „Инспекция по труда“ – Добрич, от началото на м. юли до момента. През периода са извършени проверки в 57 обекта с 607 заети в тях лица. При контрола е установено 1 лице да упражнява труд без сключен писмен трудов договор.  Трудовите инспектори са установили 17 нарушения по законосъобразния режим на спазване на работното време, 2 нарушения по заплащането на труда. Установени са 14 нарушения, свързани с електробезопасността на работните места, 6 броя нарушения и други.   
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в понеделник, 18 декември
Прогноза за времето в понеделник, 18 декември
АПИ: Тръгвайте на път само с подходящи гуми, очаква се засилване на снеговалежа
АПИ: Тръгвайте на път само с подходящи гуми, очаква се засилване на снеговалежа
Ветеран от Втората световна война празнува 95-и рожден ден (ВИДЕО)
Ветеран от Втората световна война празнува 95-и рожден ден (ВИДЕО)
В последния брой на вестник „ГЛАС”:  Сбогуваме се с 2017-а откровено, в диалог с нашите читатели
В последния брой на вестник „ГЛАС”: Сбогуваме се с 2017-а откровено, в диалог с нашите читателиЯндекс.Метрика