Начало >Добруджа >Криминални

Започна дело срещу подсъдим, обвинен за противозаконно лишаване от свобода и още две престъпления

08.11.2019 г. 11:39:47 ч.
/
Започна дело срещу подсъдим, обвинен за противозаконно лишаване от свобода и още две престъпления
Окръжният съд в Добрич проведе разпоредително заседание по дело срещу 34-годишния Мирослав Дяков, обвинен в извършването на три престъпления - противозаконно лишаване от свобода, причиняване на средна телесна повреда и държане на наркотици с цел разпространение.
         Спрямо подсъдимия е повдигнато обвинение за това, че в продължение на 20 денонощия - от 3 до 24 юли 2018г., противозаконно лишил от свобода девойка, като я държал против волята й в обитавания от него апартамент в Добрич, а държането е извършено по начин, мъчителен и опасен за здравето й. Според обвинението в същия период той причинил на потърпевшата средна телесна повреда, изразяваща се в причиняването на тежък анемичен синдром, който е представлявал разстройство на здравето, временно опасно за живота й. Мъжът е обвинен и за това, че през периода от 23 март до 24 юли 2018г., при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – марихуана и амфетамин, на обща стойност 80.10 лева.
         В хода на разпоредителното заседание пострадалата от първите две престъпления, предмет на настоящото наказателно производство, заяви, че не желае да предяви граждански иск срещу подсъдимия и да бъде конституирана като частен обвинител в производството.
         Подсъдимият и неговият защитник изразиха желание процесът да премине по реда на съкратеното съдебно следствие  – с признаване на всички факти и обстоятелства, описани в обвинителния акт.
         С оглед на заявеното съдът намери, че на този етап не е налице необходимост от събиране на други доказателства и насрочи разглеждането на делото за предварително изслушване на страните по реда на съкратената процедура за 29 ноември 2019г., от 9.00 часа. 
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Двама водачи в ареста за ден  - заради фалшиви табели и шофиране без книжка
Двама водачи в ареста за ден - заради фалшиви табели и шофиране без книжка
Специализирана полицейска операция за противодействие на  битовата престъпност в Балчик
Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в Балчик
Делото срещу директора на ВиК-Добрич  бе върнато на прокуратурата
Делото срещу директора на ВиК-Добрич бе върнато на прокуратурата
Кражба на огромно количество валута и сребърни накити от апартамент в Добрич
Кражба на огромно количество валута и сребърни накити от апартамент в ДобричЯндекс.Метрика