Начало >Добруджа >Общество

Започна изграждането на „Извора“ в Добрич (ВИДЕО)

06.08.2018 г. 14:43:01 ч.
/ ИА Добруджа
Започна изграждането на „Извора“ в Добрич (ВИДЕО)
Преди дни е започнала работата по облагородяването на пространството между храм „Св. Климент Охридски“ и частното училище „Леонардо да Винчи“. Тъй като по проект „Мястото_“ в района вече бе облагородена спортна площадка, Община Добрич се включва с помощ, като кандидатства по проект„Чиста околна среда“ за 2018 г на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), като получава и финансиране от там. Това съобщи за МГ „Добруджа“ зам.-кметът на община Добрич арх. Боян Коларов.
Проектът е на тема „Създаване на зона за отдих „Извора“.  Неговата главна цел е реновиране и доизграждане на съществуващо парково пространство, разположено на границата на два квартала с комплексно застрояване – ЖК „Дружба“ и ЖК „Югоизток“, 3 училища и църква, допълни още Коларов.
Зоната за отдих „Изворът“ ще бъде създадена около съществуваща чешма с естествена изворна вода, мястото се използва и от гражданите, посещаващи храм „Свети Климент Охридски“, учениците от съседните училища и жителите на граничещите с територията квартали. По иновативния проект ще бъде подобрен достъпа до „Извора“, ще се обособят площадки за отдих с места за сядане, ще се почисти заболялата растителност, отпадъците и ще се засади нова декоративна растителност. Сред основните задачи е и създаване на паркови алеи, оформяне на два къта за отдих с пейки, засаждане на декоративни храсти и дървета, поставяне на кошчета за отпадъци и др. Проектът цели и промяна на отношението на гражданите в посока „от отпадък към ресурс“ чрез разделно събиране и оползотворяване  на зелените отпадъци на място при изграждане на настилките и пейките по маршрута, допълва и Нели Николаева от сдружение „Черноморски център за развитие“.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето на 4 май
Прогноза за времето на 4 май
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
Патронен празник, награда „Йордан Парушев” и Немкофония предстоят за ЕГ „Гео Милев” (ВИДЕО)
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
ВиК авариите в област Добрич на 3 май
Днес е Разпети петък
Днес е Разпети петък



Яндекс.Метрика