Заподозреният за убийствата в Нови Искър е издирван от девет години

05.01.2018 г. 16:55:40 ч.
/
Заподозреният за убийствата в Нови Искър е издирван от девет години
Разследващите са повдигнали задочно обвинение на Росен Ангелов за шесторното убийство в Нови Искър. Това се разбра на брифинг днес от думите на директора на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов, главния секретар на МВР Младен Маринов, градския прокурор Емилия Русинова и директора на СДВР Ивайло Иванов.

Жертвите на тежкото престъпление Неделчо Юнаков (роден 1976 г.), неговият син Георги Юнаков (роден 1998 г.), тъщата му Еленка Бурджиева (родена 1945 г.), доведената му дъщеря Нанси Иванова (родена 2001 г.), нейният приятел Боби Иванов (роден 1999 г.) и Кети Кюхова (родена 1973 г.), с която Юнаков е живеел на семейни начала.
Росен Ангелов все още не е открит, но МВР и прокуратурата имали "категорични доказателства", че той е извършител на тежкото престъпление.
Той не се движи по нормални пътища, не ползвал и превозни средства, а по гора и планини, обясни градският прокурор. Освен това Ангелов имал преднина повече от 24 часа пред разследващите, след като престъплението е извършено в нощта на 31-ви срещу 1-ви, а е установено от полицията на 2-ри следобед, допълни я главният секретар на МВР. След нареждане на премиера Бойко Борисов в издирването на Ангелов са се включили и военните, и специализираният отряд "Кобра".
Зам.-главният прокурор обясни, че Росен Ангелов е осъждан три пъти - през 1984 г. на затвор от две години и шест месеца за кражба, през 1999 г. на 7 години за изнасилване и през 2009 г. за блудство в село Луково с 12 годишно момиче. Тогава той е получил ефективна присъда от осем години, но е изчезнал преди да влезе в затвора. Оттогава е обявен и за общодържавно издирване.

По думите на главния секретар на МВР от 2009 г. досега са предприемани няколко полицейски операции за откриването на Ангелов, но без резултат. Младен Маринов не уточни какво точно са представлявали тези операции. Срещу него се водят и няколко досъдебни производства, които не могат да приключат, докато Ангелов не бъде намерен. Едното е за кражба през 2004 г.; за вещно укривателство през същата година; за обсебване през 2005 г.; за кражба на ток през 2007 г. и за блудство с непълнолетно дете. 
Според данните на разследващите заподозреният за шесторното убийство е действал сам, като не е имал съучастници и е използвал едно и също оръжие за убийството на шестимата с 22-ри калибър. Полицията имала и ДНК данни, които доказвали, че именно Ангелов е извършителят.
Аутопсията на телата на шестте жертви е показала, че първа е убита Кети Кюхова, след това са застреляни другите петима души в къщата на ужасите - по думите на зам.-главния прокурор, и след това е бил откраднат семейния автомобил, с който тялото на Кюхова е било преместено до кладенеца, където бе открито, заедно с джипа.
Според полицията мотивът за извършване на престъплението е личен и произхожда от личните интимни отношения, които е имал Ангелов с Кети Кюхова. Заподозреният бил с особен характер и ставал изключително раздразнителен след като бъдел отхвърлян от жена. От свидетелски показания разследващите са разбрали, че Ангелов е знаел за проблем във връзката на Кюхова с другата жертва на убийството - Неделчо Юнаков, от която тя не била доволна. Освен това майката на Кюхова, която също бе убита - Еленка Бурджиева знаела за връзката на дъщеря
й с Ангелов.
Така до убийството на петимата, след като е била умъртвена първо Кети Кюхова, се е стигнало, за да заличи извършителят първоначалното си престъпление и защото майка й е знаела за връзката му с Кюхова, смятат от МВР. Всеки е починал след няколко изстрела като в главата на всеки е имало и по един контролен, за да се увери извършителят, че не е останал жив сред тях, обясни Сарафов.
След като влязъл в къщата, извършителят е убил първо Неделчо Юнаков и сина му Георги Юнаков, което се е случило на първия етаж, разказаха от МВР. През това време Нанси Иванова и приятелят й Боби Иванов са се качили и са се скрили на втория етаж, обясниха разследващите. Еленка Бурджиева била трудно подвижна и лежала на легло. Никой от жертвите не е успял да се обади по телефона, допълниха на брифинга. Кучето също е било при скрилите се жертви и така е било убито и то.
Снимка:webnews.bg
Източник:Dnevnik.bg

Коментирайте
Подобни новини
Около 800 хил. българи ежегодно заминават в чужбина като сезонни работници
Около 800 хил. българи ежегодно заминават в чужбина като сезонни работници
Обществен съвет настоява документите за частната детска болница да станат публични
Обществен съвет настоява документите за частната детска болница да станат публични
Въвеждат нови изисквания за цената на хляба
Въвеждат нови изисквания за цената на хляба
Премиерът Главчев разпореди да бъде отменено решението за създаване на МБАЛ „Мама и Аз“
Премиерът Главчев разпореди да бъде отменено решението за създаване на МБАЛ „Мама и Аз“



Яндекс.Метрика