Начало >Добруджа >Култура

"Антихрист" представят днес в Добрич

06.11.2018 г. 09:19:29 ч.
/
"Антихрист" представят днес в Добрич
Ники Сотиров, Веселин Калановски, Елена Петрова са сред пресъздалите „Антихрист“ на Емилиян Станев в постановката на Бойко Илиев, с която Арт Академия „Балкани“ и ТМЦ-Разград гостуват в Добрич на 6 и 7 ноември /вторник и сряда/. Големият интерес към автора и постановката водят трупата за два дни в Добрич. Спектакълът ще бъде в залата на Младежки център от 19.00 часа.  В ролите влизат още Любомир КовачевЕвгени Стефанов и Николай Сяров. Драматизацията на „Антихрист” от Емилиян Станев си е своего рода „лудост”, но бих казал „задължителна лудост”.
Смятам, че „Антихрист”  се оказа изненадващо за съжаление актуален. Това заяви за радио „Добруджа” режисьорът Бойко Илиев по повод постановката, която ще бъде представена на сцената на Младежкия център в Добрич.  Той визира една историческа обстановка, когато България пада под Османско владичество, но това е само една недобра аналогия с това, че Ислямът настъпва в цяла Европа в днешните дни, посочи Илиев. В постановката той е обърнал внимание на битката във всеки един от нас: между дявола и Бога, между Христа и Антихриста, между Доброто и Злото.
Илиев заяви, че е много доволен и от шестимата актьори. Те приеха това предизвикателство, защото това не е ординерно представление. Това е едно мисионерско представление. То преминава през сърцето и душата и ако те не бяха поели тази мисия, това нямаше да се случи. А то се случва и аз го виждам от срещите със зрителите.  Очаквам с любопитство и срещата със зрителите в Добрич, каза Бойко Илиев. Според него Емилиян Станев и Димитър Димов, са едни от съвременни автори, които не трябва да слизат от сцените на българския театър.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
 Осмокласници слушат за Първата световна война
Осмокласници слушат за Първата световна война
Народните представи за звездното небе и природните явления показва изложба в Добрич (ВИДЕО)
Народните представи за звездното небе и природните явления показва изложба в Добрич (ВИДЕО)
Интерактивна изложба „Народна астрономия и метеорология”  гостува в Добрич
Интерактивна изложба „Народна астрономия и метеорология” гостува в Добрич
Театрален клуб представя  „Внимание, излъчваме в ефир“ утре в Младежки център
Театрален клуб представя „Внимание, излъчваме в ефир“ утре в Младежки центърЯндекс.Метрика