Начало >Добруджа >Общество

До две седмици SMS системата за паркиране в Синя зона ще бъде готова /ВИДЕО/

28.03.2017 г. 12:15:01 ч.
/
До две седмици SMS системата за паркиране в Синя зона ще бъде готова /ВИДЕО/
 Председателят на Общински съвет – Добрич Иво Пенчев ще подготви писмо до областния управител с искане държавен терен по ул. "Страцин" /зад ресторант Централ/ да бъде предоставен за стопанисване на общината, за да се изгради паркинг за Синя зона. Tова приеха общинските съветници като решение към промените на Наредбата за организация на движението и разширение на зоната за платено паркиране. SMS системата за паркиране ще бъде готова до две седмици, увери кметът Йордан Йорданов. Той обясни още, че ще бъде закупен паяк за вдигане на автомобили и ще се подготви  терен за репатриране на автомобили, най-вероятно в кв. Балик.
Съветниците не приеха предложение на Зорница Михайлова да се изключи от Синя зона района около съдебна палата. Тя се аргументира с факта, че много от юристите ползват зоната всекидневно, отивайки на работа. Младен Матеев възрази с мотивация, че по този начин ще бъдат ощетени всички работещи в центъра служители, които също паркират и плащат за Синя зона.
Съветниците се съгласиха ПК ”Транспорт и комуникации” да разгледа всички предложения за промени на Наредбата за движение и да бъдат гласувани на следващо заседание.  
С постоянното увеличаване на броя на новорегистрираните МПС и интензивността на движението на територията на град Добрич е необходимо да се гарантират изпълнението на утвърдената организация на движение и спазването на реда за паркиране на определените за това места. С тази оргументация от кмета на Добрич Йордан Йорданов съветниците отмениха  Наредба за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община град Добрич и приеха промени с нова Наредба за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община град Добрич  За ефективно използване на паркоместата в централната част на град Добрич, които са ограничени, предложението е обхватът на местата за платено паркиране да се увеличи. Новите зони са: по бул. „3 март“– в участъка от ул. „Ген. Колев“ до пешеходната пътека в близост до Исторически музей; по бул. „Добруджа“ – от кръстовището с бул. „25 Септември“ до ул. „Отец Паисий“. Предвид това, че предложените участъци са централни пътни артерии на територията на Община град Добрич, с висок пътнико поток и автомобилен трафик се предлага в същите да бъде въведен режим за платено паркиране „синя зона“. Междувременно е налице развитие на обществените отношения, свързани с паркирането в града, което налага разширяване на зоните за платено паркиране и създаване на нови възможности и начини за плащане. Предвижда се внедряване на съвременни системи за таксуване, свързани с подобряване на обслужването и ефективността при паркиране на МПС - паркиране чрез изпращане на кратко съобщение на мобилен оператор (SMS).

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Община Добрич: Кампанията "Пица за смет" приключи повече от успешно (СНИМКИ)
Община Добрич: Кампанията "Пица за смет" приключи повече от успешно (СНИМКИ)
Прогноза за понеделник - 29 април
Прогноза за понеделник - 29 април
Добричлии спазват традицията да отнесат в домовете си върбови клонки
Добричлии спазват традицията да отнесат в домовете си върбови клонки
Вестник „ГЛАС“: Земята, която ни храни, състояние и перспективи
Вестник „ГЛАС“: Земята, която ни храни, състояние и перспективи



Яндекс.Метрика