ФУТБОЛ: Венци Желев с богати впечатления и нов опит от „Айнтрахт” Франкфурт (ВИДЕО)

25.10.2017 г. 17:23:43 ч.
/ ИА Добруджа
ФУТБОЛ: Венци Желев с богати впечатления и нов опит от „Айнтрахт” Франкфурт  (ВИДЕО)
Треньорът от ДЮШ на Добруджа Венцислав Желев се завърна в неделя, 22 октомври,  от Франкфурт, където прекара едноседмичен престой в „Айнтрахт”. Това бе неговата награда след спечелването на „Евима къп” през април в Банско и обявяването му за най-добър треньор на турнира. Много организирани и много опростени са нещата там, бяха първите думи на младия наставник за Медийна група „Добруджа”. Той е имал възможността да присъства на всяка една тренировка на различни възрастови групи, като е успял да гледа мач на юношите, родени през 2007 г., както и дербито на мъжките тимове между „Айнтрахт” и „Борусия” Дортмунд.  Сега той е готов да приложи голяма част от видяното, но определено е впечатлен от отношението към родителите на младите футболисти. Те имат право да присъстват на всяка тяхна тренировка, но никой не си позволява да се обажда и да дава съвети. По това се различаваме от тях, казва Желев. Той дори тайно си е пожелал да се случи нещо такова, за да види как ще реагира колегата му, но правилата са си правила и не се нарушават. Различна е и мотивировката на децата, които полагат максимални усилия, водени от собствената си амбиция, за да се научат и ако някой не го прави добре, той просто не намира място сред избраните за съответния мач. Тук губим много време и енергия да накараме децата да тренират, прави сравнение Венци Желев. Младият футболен специалист е много доволен от приема  в немския екип, особено от страна на една от легендите на клуба – Александър Шур, който сега е начело на 19-годишните юноши. Той дори е поканил Венци Желев да му бъде помощник по време на мач, за да усети енергията и емоцията на футболистите.
Желев  е  впечатлен и от базата, и от допълнителната работа с психолог, както и учител, с когото се срещат младите футболисти два часа седмично и им преподава как да се държат в обществото и в социалните мрежи. Видял и това, как четири гарнитури тренират на един терен, нещо, което смятал за невъзможно. Всичко е въпрос на добра организация, казва в заключение Венци Желев
За голямо съжаление от ръководството на клуба в Добрич все още не са проявили интерес към впечатленията на треньора. С родителите и децата той се вижда ежедневно и вече е споделил преживяното. Освен това разполага с богат видео материал, който децата  ще имат възможност за изгледат и да се убедят, че голям спортист се става с много труд и дисциплина, и със слушане на треньора. За себе си Венци Желев е наясно, че първото място не бива да е самоцел- много по-ценно е за загубиш от силен отбор, отколкото да победиш слаб тим с 10 гола разлика.
 
Репортаж на Дана Михайлова и Павлина Живкова

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
БОКС: Светлана Каменова е Европейска шампионка!
БОКС: Светлана Каменова е Европейска шампионка!
ФУТБОЛ: С два гола в последните минути „Дунав“ спря „Добруджа“ за елита
ФУТБОЛ: С два гола в последните минути „Дунав“ спря „Добруджа“ за елита
СУ „П. Р. Славейков“ се класира на държавните финали по баскетбол за момчета 5-7 клас
СУ „П. Р. Славейков“ се класира на държавните финали по баскетбол за момчета 5-7 клас
Сребърен медал за Мариела Маркова на мемориал „Цветанка Христова“
Сребърен медал за Мариела Маркова на мемориал „Цветанка Христова“



Яндекс.Метрика