Начало >Добруджа >Култура

Комедия от Бранислав Нушич е новото заглавие в афиша на ДТ „Йордан Йовков”

14.03.2018 г. 11:48:54 ч.
/
Комедия от Бранислав Нушич е новото заглавие в афиша на ДТ „Йордан Йовков”
Комедията "Доктор" от Бранислав Нушич е новото заглавие в афиша на ДТ „Йордан Йовков”. Премиерата на спектакъла ще бъде на 28 и 30 март от 19.00 часа в камерна зала на театъра. Режисьор на постановката е Костадин Бандутов, който отговаря за музикалната среда. Сценографията е на Димитър Митев. В постановката участват Иван Мандев, Мария Гинкова, Димитър Петров, Владимир Трендафилов, Петър Петков, Валентин Андреев /Рафе/, Татяна Христова, Стефан Сърчаджиев, Красимир Демиров, Любов Николова, Пламен Маринов, Мария Генова, Мила Боянова. 
„Доктор” е  великолепна комедия, писана в началото на 20-ти век, а актуална в началото на 21-ви век. Остър хумор, хаплива сатира, един разрез на нашето ново общество, пръкнало се през "прехода" и твърдо отстояващо "полагаемото" му се място на новобогаташи. Принципът: "С пари всичко се купува", властва навсякъде, но и води до много неочаквани и комични обрати и ситуации.
Баща без образование, натрупал пари, купува диплома на сина си "Доктор по философия" и мечтае за снаха - най-малко министерска дъщеря! Но с дипломата се добива и със снаха, и с наследник! Как да се отърве от тях, още повече, че вече е задействан механизмът на сгодяване с мечтаната министерска дъщеря.?. Отговорите в новата постановка на ДТ "Йордан Йовков".

Коментирайте
Подобни новини
Уникални възрожденски  книги са подредени в изложба  в Дом-паметник  „Йордан Йовков“
Уникални възрожденски книги са подредени в изложба в Дом-паметник „Йордан Йовков“
Наша съгражданка организира Фолклорен добруджански събор в Испания
Наша съгражданка организира Фолклорен добруджански събор в Испания
Творби на  Никола Кожухаров  ще бъдат изложени в добричката галерия
Творби на Никола Кожухаров ще бъдат изложени в добричката галерия
 С "Таласъмът Тропалан" децата могат да се надсмеят над страховете си
С "Таласъмът Тропалан" децата могат да се надсмеят над страховете сиЯндекс.Метрика