Начало >Добруджа >Регионални

МЕСТНИ ИЗБОРИ:Соня Георгиева: За мен бъдещето на селата в община Добричка е бъдещето на България (ВИДЕО)

25.10.2019 г. 20:31:10 ч.
/
МЕСТНИ ИЗБОРИ:Соня Георгиева: За мен бъдещето на селата в община Добричка е бъдещето на България (ВИДЕО)
Официалното закриване на предизборната кампания на Коалиция „БСП за България“ в община Добричка събра съмишленици и избиратели в залата на читалището в село Паскалево в петъчната вечер на 25 октомври. Соня Георгиева – кандидатът за кмет на Община Добричка, и кандидатите за общински съветници бяха представени от Живко Желев, който управлява Паскалево в продължение на шест мандата. На събитието присъстваха народните представители Даниел Петков и Красимир Янков.
„Днес, тази вечер приключва един много специален етап в моя живот – първата ми предизборна кампания. Днес е официалният финал на един 30-дневен отрязък от време, в който обходих цялата територия на най-голямата община в България – община Добричка. Достигнах и до най-отдалечените населени места“, заяви пред присъстващите Соня Георгиева.
„Преди три седмици – на 4 октомври, при тържествения старт на кампанията на Коалиция „БСП за България” споделих колко ще ми бъде трудно да застана очи в очи с хората в обезлюдяващите села. Пред тези отрудени хора с толкова скромни мечти: за вода - за нормално водоподаване, за един магазин, за малка аптека, за поне един автобус на ден, с който да се справят някак си със социалната изолация, и, ако изобщо е възможно, за напълно асфалтирани улици.
Знаех колко ще ми бъде трудно. Но бях убедена, че ще се справя с това предизвикателство - ще остана вярна на себе си и ще бъда сред хората.
И тази вечер аз спокойно мога да заявя – през тези дни аз наистина бях себе си. Дадох всичко, на което съм способна – енергия, емоция, всеотдайност.
И при нито една среща не си позволих да дам неизпълними обещания.
Но изпълних първото си обещание като кандидат – кмет: аз бях сред хората, аз съм сред хората. И ще бъда сред тях. Дадох възможност на всеки, който има желание, да се срещне с мен. Влязох във всяко населено място. Разговарях с хиляди избиратели, които присъстваха на срещите. И това бяха непринудени срещи, срещи на откровение – очи в очи. Видях тъжни очи, очи, изпълнени със съмнение, но и възторжени, прями, които определено чертаят началото на един диалог на доверие.
И през цялата кампания аз търсех именно това – доверие. Защото доверието е безспорната необходимост, за да продължим напред заедно – за един по-добър живот в община Добричка. Аз - като Ваш кмет и Вие – моите избиратели – като мои работодатели.
И на Вас – моите избиратели, искам да кажа: аз водих позитивна кампания въпреки агресията срещу мен. Аз нямам опит в политиката и политическият туризъм, политическото номадство са ми чужди. Сигурно е много удобно да експлоатираш силата на тази партия, която е на власт, и да забравяш откъде си тръгнал. Сигурно е удобно, а дали е и печелившо, предстои да видим. Надявам се след 2 дни – на 27 октомври, избирателите да не забравят кой откъде е тръгнал. Моят път в политиката започва с членството ми в БСП и то, когато е в опозиция, а не на власт в национален мащаб.
Знам, че за мнозина от нашите управници – по-скоро властимащи, но не и държавници, селото е отживелица. И тази тяхна илюзия чертае обезлюдяването на българските села. Аз искам да променя този негласен статут, който става все по-устойчив във времето, че селото е еквивалент на безизходица. Защото моята истина е друга.
Истина, изказана от Николай Хайтов, която отдавна споделям - „Изтървем ли селото, изтървали сме България. Изтървем ли България, изтървали сме всичко.”
Не, не бива да губим нашите села. Те трябва да имат шанс за по-добър живот. Това е моята кауза. За това работя и се надявам моите съмишленици да се множат.
 И затова тръгнах към това решение да се кандидатирам за кмет на Община Добричка, обединяваща 68 добруджански села. 
И очаквам Вашата подкрепа на 27 октомври с № 56 в бюлетината!
Защото, за мен бъдещето на тези села е бъдещето на България!“


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.
 
 
 

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Малки лазарки за първи път възродиха лазаруването в село Златия (СНИМКИ)
Малки лазарки за първи път възродиха лазаруването в село Златия (СНИМКИ)
Земетресение в района на Черно море
Земетресение в района на Черно море
Фестивал „Духът на миналото – съхрани и предай на поколенията“ ще се проведе в неделя в село Ловчанци
Фестивал „Духът на миналото – съхрани и предай на поколенията“ ще се проведе в неделя в село Ловчанци
Дезинсекционни обработки срещу кърлежи ще има в община Каварна на 29 април
Дезинсекционни обработки срещу кърлежи ще има в община Каварна на 29 април



Яндекс.Метрика