Начало >Добруджа >Култура

На сцената в Добрич ще е голямото завръщане на Стоянка Мутафова

31.10.2018 г. 16:13:44 ч.
/
На сцената в Добрич ще е голямото завръщане на Стоянка Мутафова
Голямата Стоянка Мутафова фиксира нова дата за гостуването си в Добрич, след близо двумесечна пауза, която актрисата си наложи. Именно в столицата на Добруджа навръх 15 август трябваше да се осъществи поредното представяне на биографичната й книга и творческа среща разговор с нея, но поради здравословни проблеми събитието бе отложено, а Мутафова близо 2 месеца се отдаде на заслужен релакс. И сега, голямото й завръщане на сцената ще бъде, разбира се, в Добрич. Навръх 5 ноември, точно 1 година след излизане на книгата, Мутафова  и дъщеря й Муки ще я представят в общински младеждки център "Захари Стоянов".  
Автор на книгата "Добър вечер, столетие мое"! е дъщерята на актрисата – Мария Грубешлиева – Муки. Тя представя живота на великата българска актриса Стоянка Мутафова – бурен, превратен и интересен, изпълнен със смешни и тъжни моменти и с много предизвикателства и успехи, той е пред вас в цялата си пъстрота. Биографичното томче се оказа най-продаваната книга от български автор за последната една година.  
Любимата актриса на поколения българи Стоянка Мутафова разказва искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите й са своеобразна галерия на нейното столетие – родена през 1922 година, тя и до днес, на 96-годишна възраст, продължава да играе на театралната сцена и да прави турнета. 
Представянето започва в 18.00 часа и е с вход свободен, за да може всеки, който пожелае, да се докосне до ярката личност на Стоянка Мутафова, да се снима с нея и да получи автограф.
"От много време не съм гостувала в Добрич и очаквам с нетърпение срещата ми с почитателите в сърцето на Златна Добруджа. Там винаги съм имала успех и са ме посрещали много топло. А и след неприятната случка от лятото се чувствам длъжна на добричлии и очаквам с нетърпение да им се реванширам " – споделя Госпожа Стихийно бедствие. 
Събитието се организира със съдействието на народните представители от ПП ГЕРБ в 44-ото Народно събрание Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев. 
Водещ и организатор на турнето е мениджърът на Стоянка Мутафова-  Евгени Боянов.
5 ноември, 18 часа, Общински младежки център "Захари Стоянов", вход свободен - ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Коментирайте
Подобни новини
Костадин Бандутов за "Юнаци с умни калпаци" (ВИДЕО)
Костадин Бандутов за "Юнаци с умни калпаци" (ВИДЕО)
Изложба „Пътят на свободата. От Шипка до Сан Стефано” ще бъде открита утре
Изложба „Пътят на свободата. От Шипка до Сан Стефано” ще бъде открита утре
Официално представят книгата "60 години хандбален клуб "Добруджа" – гордостта на Добрич"
Официално представят книгата "60 години хандбален клуб "Добруджа" – гордостта на Добрич"
Драматичен театър „Йордан Йовков” с първа премиера за 2019 година
Драматичен театър „Йордан Йовков” с първа премиера за 2019 годинаЯндекс.Метрика