Със състрадание Борисов слуша идеите на Слави Трифонов

18.09.2017 г. 09:27:50 ч.
/ ИА Добруджа
Със състрадание Борисов слуша идеите на Слави Трифонов
Със страдание чувам за всяка нова партия, която се създава, защото там има една пяна и докато се очистиш от нея... трудно е. В демокрацията всеки има право да мисли, да прави.
Това заяви премиерът Бойко Борисов за идеята на шоумена Слави Трифоновда създаде своя политическа формация. Борисов обясни, че ГЕРБ разполагат с 1200 общински съветници, министри, зам.- министри, кметове и зам.-кметове.
"Това са 3-4 хил. човека и ще му дам на уважаемия г-н Трифонов да избере трима от тях и да се подпише под тях,, че няма да го издънят. Статистическата грешка дава поне 5% на 3000 са проблемни", обясни Борисов по повод търсенето на Трифонов на талантливи, квалифицирани и морални българи.
Запитан дали освободеният общински съветник Лазар Влайков, с чийто пистолет бе застрелян ресторантньор във Виноградец е в тези проценти статистическа грешка, Борисов каза: "Не помня дори да съм го виждал, но това не ни прави невинни".
Той потвърди, че Влайков е бил изключен веднъж от партията, и след това започнало убеждаването на низовите партийни организации, че се е променил.
За Живко Мартинов, депутат от ГЕРБ, изнудвал бизнесмен от Добрич да му дава суджуци, с мотива, че са за партията и за премиера Бойко Борисов, самият премиер обясни: "Има съдебен процес, да се доказва там". "И разправата с него също е толкова твърда - не е вече депутат, не е в партията", обясни премиерът и припомни, че депутатът на БСП Манол Генов, обвинен в купуване на гласове още е в парламента.
Благодарен съм на Фейсбук главно, има много сигнали, от там си решавам до голяма степен проблемите, каза Борисов за това, че мнозина спекулират с името му. Лъжат, казват, че са говорили с мене, срещали се. Като дойдат при мен - плачат и цъкат с език и се прекратява, обясни Борисов.
Относно отвличането на сина на бизнесмена Тони Златков и сформирания щаб в дома на премиера Борисов заяви: "Не отидох в Софийско или в МВР , защото в такива случаи се наблюдава движението на по-големите началници, те (похитителите - б.р.) гледат движението. Тогава ... една грешка - особено, ако са били без маски, или ако човекът е видял нещо - го убиват".
Относно разказа на Тони Златков, че премиерът му е позвънил късно вечерта след отвличането, Борисов заяви: "Той човекът беше ошашавен. Ако му е отвлечено детето, единственото, което го интересува не е дали МВР ще работи за разкриването, дали ще може да си го прибере в къщи. При тежки престъпления присъдите трябва да се излежават".
"Борисов, който късно вечерта ме покани в своя дом, за да се запознае с този случай, с моя бизнес. Там видях един щаб", бе казал бащата на отвлечения Адриан. 
"Безкрайно благодарен съм, защото ние сме едни средни хора. Човекът чисто бащински изрази съчувствие за цялата ситуация. Това се случи късно вечерта, видях, че има и трети щаб", беше разказал бизнесменът Тони Златков.
Запитан Борисов обясни: "Той така си го разказва човека. Това се случва в Бояна". В такива случаи трябва да предпазиш от движението на службите, предпазвайки се до максимум, поясни Борисов.
Премиерът Борисов разясни, че полицаите в подобни случаи преценяват до колко и как да се приближат до извършителя. Да отвлечеш човек е същото като да откраднеш колата на някому пред камерите в гаража, обясни Бойко Борисов. "Много се възмутих, когато крадецът, който ядосал премиера, бил пуснат. МВР полага огромни усилия докато стигне към резултата", припомни той случай от преди няколко месеца.
За спецакцията, при която бяха арестувани осем души с помощта и на спецполицаите от КОБРА, Бойко Борисов каза: "Тя е сериозна група, от доста време я наблюдават. Поработиха добре с нея, доказателства, според мен, достатъчно събраха. Групата се е занимавала с всичко,каквото може да ви мине през акълите". МВР и прокуратурата работиха доста по тази тема, повториБорисов.
Снимка:webnews.bg
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Енергийният министър e в Турция на преговори с "Боташ"
Енергийният министър e в Турция на преговори с "Боташ"
В БСП решават днес кого да издигнат на изборите
В БСП решават днес кого да издигнат на изборите
Допълнителните зрелостни изпити по желание ще се проведат от 22 до 29 май
Допълнителните зрелостни изпити по желание ще се проведат от 22 до 29 май
Мерките срещу коклюш: По-ранна ваксина за бебета и безплатни имунизации за бременни
Мерките срещу коклюш: По-ранна ваксина за бебета и безплатни имунизации за бременни



Яндекс.Метрика