ВОЛЕЙБОЛ: Водосвет за здраве бе отслужен в зала Добротица преди мача с Левски (ВИДЕО)

05.01.2018 г. 10:53:45 ч.
/
ВОЛЕЙБОЛ: Водосвет за здраве бе отслужен в зала Добротица преди мача с Левски (ВИДЕО)
С водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Добрич отец Иван Дойчев започна снощи тренировката на мъжкия тим на Добруджа 07. Както е известно отборът е преследван напоследък от много контузии и поради тази причина самите състезатели инициираха водосвета, а клубното ръководство в лицето на президента Галин Господинов и члена на УС Веселин Велев се включи в богоугодната инициатива. Вярващ съм и почти всяка събота и неделя ходим на църква, призна за Медийна група Добруджа капитанът Димитър Маринков. Той изрази радостта си, че най-накрая са успели да реализират това, което са замисляли още през миналата година. Хубаво е да се изчисти залата от негативната енергия, която я има тук, каза посрещачът и допълни –сполетяват ни контузии всяка година, има някакво зло и се надявам най-сетне да сме го махнали и да продължим живи и здрави. Маринков определи 2017 като най-щастливата за себе си година – той се ожени и му се роди син, а в професионален план чувствата му са смесени заради сполетелите го контузии, но надеждата му е, че през тази година всичко вече е останало зад гърба. Иначе Скалата няма да забрави края на сезона, когато тимът отново дигна Купа България. През този сезон се представяме сравнително добре, не колкото минали години, но можем да излъжем някои отбори и да играем добре за купата, разкрива своите желания капитанът. Той вече тренира на пълни обороти, болка все още има, но предстоят и още лечебни процедури, които ще предприеме след мача с Левски в понеделник. Много се надявам да напълним залата, всички, които обичат волейбола да дойдат и да ни подкрепят, защото Левски са доста силни в момента и мачът ще е интересен.
Една добра година изпраща либерото Николай Тодоров. Лично за него – близнаци и Купа България. Сега се надява да се постараят повече и чрез тренировки да постигнат по-добро представяне. Чувства се перфектно и смята, че благодарение на кондиционния треньор Калоян Костадинов повече играчи са в подобно състояние. Отборът тренира в пълен състав и Николай се надява това да помогне за победата срещу Левски. Той също призна, че е вярващ християнин и от цялото си сърце се надява да получат нещо срещу отслужения водосвет.
Добро е самочувствието и на другия проблемен състезател Мартин Мечкаров, който бе оставен да си почине в продължение на месец, след като се разбра, че има проблем с черния дроб. Тази седмица той не е бил подложен на тежки натоварвания, но след това навлиза в сериозен тренировъчен цикъл. Младият волейболист определи 2017 като прекрасна година в личен план и добра в професионален. Относно водосвета Мартин призна, че в Тетевен той много пъти е присъствал на водосвет и затова изрази мнение, че трябва да се прави в началото на всяка година, защото е за здраве и подкрепа на вярата на всеки един състезател.
И треньорът Петер Пенев заяви, че след отслужения водосвет човек се чувства на една ръка по-близо до Бог, защото за всяко нещо той тръгва с молитва, с вяра. В спорта ако не вярваш в собствените си успехи и не се молиш за тях – много трудно се постигат, а с божията помощ всичко се получава. Относно изминалата година той заяви, че има доста неща, които търпят промяна след първия полусезон, но понеже често отсъстват важни фигури от основния състав поради контузии не е възможно да бъдат изгладени нещата. Класирането не е толкова лошо от гледна точка на обстоятелствата, но задачата е да се навакса през втората част от надпреварата. За него най-трудно е било в началото, когато е трябвало да гради доверие, но сега нужната комуникация е факт и нещата вървят добре. Пенев е съгласен с искането на клубното ръководства за влизане в четворката на плейофите в Суперлигата и достигане полуфинал в Купа България, даже му се иска и по-добро представяне, но не може да не отчете действителността и това, че други отбори направиха добри селекции, а Добруджа 07 продължава да залага на досегашния  си състав, който винаги е представял отбора на високо ниво.  
 
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
СКЛА „Добрич“ спечели 8 медала на турнира „Коста Василев“ в Шабла
СКЛА „Добрич“ спечели 8 медала на турнира „Коста Василев“ в Шабла
5 медала за СКЛА „Добруджа“ на турнира „Коста Василев“ в Шабла
5 медала за СКЛА „Добруджа“ на турнира „Коста Василев“ в Шабла
БОКС: Светлана Каменова е Европейска шампионка!
БОКС: Светлана Каменова е Европейска шампионка!
ФУТБОЛ: С два гола в последните минути „Дунав“ спря „Добруджа“ за елита
ФУТБОЛ: С два гола в последните минути „Дунав“ спря „Добруджа“ за елита



Яндекс.Метрика