Начало >Добруджа >Общество

Административен съд -Добрич потвърди избора на общински съветници на Община Добрич

23.11.2019 г. 10:49:30 ч.
/
Административен съд -Добрич потвърди избора на общински съветници на Община Добрич
С решение по административно дело № 681/2019 г., образувано по жалба на ПП“Воля“, административният съд потвърди Решение № 172 от 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия – Добрич, с което са определени резултатите от изборите за общински съветници, проведени на 27.10.2019 г. в Община Добрич.От "Воля" поискаха повторно преброяване на бюлетините от вота и изготвяне на съдебно-математическа експертиза на изборните резултати с мотива, че в протоколите на 88 секционни избирателни комисии /СИК/ са допуснати множество зачерквания и поправки, липса на информация, както и на подписи на всички членове на секциите. Според “Воля” съмнение в изборния резултат пораждат и отчетените от Общинската избирателна комисия 18 на сто недействителни бюлетини.
При постановяване на решението е извършен преглед на оспорените секционни протоколи и останалите изборни книжа. От доказателствата по делото се установява, че всички възражения, свързани с нередности при съставяне на протоколите, са явно неоснователни, тъй като или изобщо не засягат ПП“Воля“, или не дават никакво отражение върху изборния резултат. Извършените поправки не пораждат и съмнения за манипулиране на изборния резултат от членовете на секционните комисии във вреда на жалбоподателя.

Припомняме от ПП"Воля" не изпратиха защитник на казуса по време на делото в Административен съд. Като заинтерисовано лице в него участва общинският съветник от НФСБ адвокат Милко Пенчев.
 
Решението не е окончателно. Съгласно чл.459, ал.8 от Изборния кодекс, то може да се обжалва в 7 дневен срок от съобщаването му.

 
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
Вестник „ГЛАС“: Земята, която ни храни, състояние и перспективи
Вестник „ГЛАС“: Земята, която ни храни, състояние и перспективи
Младежите с интерес към журналистиката могат  да се включат  в програма „Отвъд границите"
Младежите с интерес към журналистиката могат да се включат в програма „Отвъд границите"
Кампания ”Пица за смет” ще се проведе в Добрич днес
Кампания ”Пица за смет” ще се проведе в Добрич днес
Православният свят чества Цветница
Православният свят чества Цветница



Яндекс.Метрика