Начало >Добруджа >Общество

МЕСТНИ ИЗБОРИ: Кандидатът за кмет на Добрич Надежда Петкова: Ще работя активно с местния бизнес, трябва да сме отбор (ВИДЕО)

09.10.2019 г. 11:44:31 ч.
/
МЕСТНИ ИЗБОРИ: Кандидатът за кмет на Добрич Надежда Петкова: Ще работя активно с местния бизнес, трябва да сме отбор (ВИДЕО)
„Зная, че сте активни и ви е мило за всичко, което се случва в Добрич. Познавам града, имам амбиция, сила и увереност в това, че с експертиза, професионализъм, добра подготовка, но, преди всичко, заедно с хора като вас, можем да успеем. Можем да направим така, че Добрич да не е просто град някъде на североизток, а да е от водещите градове, по които другите да се равняват. Сигурна съм, че го можем. Трябва да имаме правилна позиция, добри контакти и е необходима много работа“, това заяви кандидатът за кмет на Добрич от местна коалиция ГЕРБ (СДС) Надежда Петкова на среща с представители на бизнеса в града.  
„Работата й вече дава резултати. Програмата е много амбициозна. В очакване сме на вашите предложения. Смятам, че тя е правилния избор и едва ли може да се намери по-силна личност и кандидатура“ - с тези думи бе представена Надежда Петкова пред присъстващите на срещата от Веселин Велев – втори в кандидатската листа на общински съветници от коалиция ГЕРБ  (СДС).
Надежда Петкова представи програмата си с уговорката, че тя е отворен документ и  очаква конкретни предложения от представителите на бизнеса.
„Идеята е да създадем концепция, с която градът да стане по-красив, уютен и привлекателен. Да бъде припознат като стратегически партньор от всеки,  решил да прави качествен бизнес тук, в Добрич“, обясни кандидатът за кмет.
Доверието е много важно и трябва да бъде оправдано. Приемам този ангажимент като огромна отговорност и заради това, че моята номинация бе обявена лично от премиера Бойко Борисов. Разчитам, че заедно в добър диалог можем да постигнем много и да оправдаем гласуваното доверие. Вие сте хората, които чрез инвестициите си създават работни места. За мен е важно заедно да решим проблемите на града ни, защото трябва да сме отбор, допълни Петкова.
Тя заяви, че ще работи активно с местния бизнес, защото няма как община да се развива, ако липсва добра комуникация между бизнеса и местната администрация, в частност - кмета.
Искам Добрич да бъде чист и подреден, с хубави улици, усмихнати и успели хора със сигурно и добро заплащане, със социална среда за общуване и комфорт за младите и работещи хора. С тези думи започна презентацията на програмата си кандидатът на ГЕРБ (СДС).
Хората, Градът, Бизнесът са приоритетите в документа. Надежда Петкова представи в подробности идеите си за развитието на града в различни аспекти – образование, професионална реализация, възможности за отдих и спорт, здравеопазване, социални политики, градска среда и благоустрояване, опазване на околната среда, сигурност и опазване на обществения ред, интегриран градски транспорт, култура, бизнес.
По отношение на бизнеса в програмата е заложено комплексно развитие на промишлените зони, привличане на частни инвеститори, създаване на добра среда за развитие на малкия, средния и големия бизнес, реализиране на съвместни проекти за публично частни партньорства и др.

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Добричлии спазват традицията да отнесат в домовете си върбови клонки
Добричлии спазват традицията да отнесат в домовете си върбови клонки
Вестник „ГЛАС“: Земята, която ни храни, състояние и перспективи
Вестник „ГЛАС“: Земята, която ни храни, състояние и перспективи
Младежите с интерес към журналистиката могат  да се включат  в програма „Отвъд границите"
Младежите с интерес към журналистиката могат да се включат в програма „Отвъд границите"
Кампания ”Пица за смет” ще се проведе в Добрич днес
Кампания ”Пица за смет” ще се проведе в Добрич днес



Яндекс.Метрика