Начало >Добруджа >Общество

За четвърта година Седмица на здравето в Добрич

03.04.2019 г. 10:52:45 ч.
/
За четвърта година Седмица на здравето в Добрич
За четвърта поредна година Община град Добрич организира кампанията „Бъди здрав“. Началото й ще бъде поставено на 7 април – Световния ден на здравето, и ще продължи с множество събития ежедневно до 12 април – в детските ясли и градини, училищата, Дома за стари хора, Регионална библиотека „Дора Габе“, Художествената галерия, двете ДКЦ-та в Добрич.

Кампанията е насочена към всички възрастови групи, отбеляза на пресконференция заместник-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.

„Целта ни е да припомним колко е важно да се грижим за нашето здраве, да се храним здравословно, да се движим по-често, да сме сред природата“, заяви тя. Д-р Емилия Баева добави, че интересът на гражданите към кампанията се увеличава през годините.

Първото събитие е на 7 април, неделя – екопоход. Сборният пункт е в 10.00 часа пред Младежкия център. От там участниците в екопохода ще се отправят към зоопарка, където ще се включат в различни спортни и занимателни игри. В неделя в Центъра за защита на природата и животните ще има Ден на отворените врати и входът за всички ще е свободен.

За първи път Седмицата на здравето ще включва състезание по приложно колоездене – на 10 април, от 10 часа, пред зала „Добротица“. В него ще се включат шестокласници от 5 училища в Добрич – ОУ „Стефан Караджа“, СУ „Димитър Талев“, СУ „П. Р. Славейков“, ХГ „Кирил и Методий“ и ПМГ „Иван Вазов“. Състезанието по приложно колоездене е съвместна проява на общината и Съюза на българските автомобилисти, като целта е то да стане традиция за кампанията „Бъди здрав“, сподели д-р Емилия Баева.

Друга новост тази година е състезанието по спортно ориентиране за ученици до 12, 14 и 16 години. То ще се проведе на 11 април, от 14.30 часа. Стартът ще бъде пред комплекс „Изида“ в градския парк, а финалът – пред ресторант „Лебед“. Събитието се организира съвместно със Спортен клуб по ориентиране „Добротица“ – Добрич и с активното участие на националната федерация по този спорт. На база заявките до момента се очакват над 60 участници от Добрич, Разград, Търговище и Варна.

ДКЦ – І ще предложи безплатни прегледи с цел профилактика на акне и на ортопедични заболявания на дланите и ходилата. Телефонът за предварително записване е 058/601 474. Дните на отворени врати в ДКЦ ІІ пък включват безплатни ехографски прегледи на млечна жлеза, за записване: 058/604 574.

Коментирайте
Подобни новини
Младежите с интерес към журналистиката могат  да се включат  в програма „Отвъд границите"
Младежите с интерес към журналистиката могат да се включат в програма „Отвъд границите"
Кампания ”Пица за смет” ще се проведе в Добрич днес
Кампания ”Пица за смет” ще се проведе в Добрич днес
Православният свят чества Цветница
Православният свят чества Цветница
Пролетен концерт на Вокално студио „Палитра“
Пролетен концерт на Вокално студио „Палитра“



Яндекс.Метрика