"Лъвовете" ни вечеряха с Полша за втори път

14.07.2013 г. 10:07:00 ч.
/ ИА Добруджа
"Лъвовете" ни вечеряха с Полша за втори път
България победи с 3:2 гейма (20:25, 23:25, 25:21, 25:21, 19:17) тима на Полша във втория мач между двата тима от група "А" в Световната лига, който се играе във Варна.
Определено се забелязваше отпускане в редиците на "лъвовете", породено от факта, че тимът ни вече се класира за участие във финалите на надпреварата.
След първоначалното равенство 2:2 в точките, Полша дръпна напред и първото техническо прекъсване дойде при резултат 5:8 за гостите.
След това слабата концентрация на българите доведе до много непредизвикани грешки от тяхна страна и при втората пауза преднината на съперника ни вече беше 5 точки - 11:16.
От сърцатата игра, която момчетата на Камило Плачи показаха вчера нямаше и помен и в един момент те отстъпваха дори с 15:21 точки.
В самия край на първия гейм "лъвовете" се събраха, но не успяха да настигнат поляците и гостите затвориха частта при 20:25 в тяхна полза.
Във втория гейм българите излязоха на игрището значително по-мотивирани, по-концентрирани и с по-голямо желание.
Играта започна много оспорвано, точка за точка, но отново поляците успяха да дръпнат напред с две точки и да се оттеглят на първата техническа пауза при резултат 6:8.
Последваха силни минути за "лъвовете", които изравниха до 13:13, оттеглиха се на второто прекъсване с преднина от една точка - 16:15, а при 17:15 селекционерът на съперника ни се принуди да вземе прекъсване.
Краят на втората част бе изключително оспорван, но отборът на Полша бе изпълнен с желание за отмъщение за вчерашното си унижение и успя да спечели и този гейм с 25:23.
В третия гейм България най-накрая напипа темпото си и заигра в познатия от вчера стил, който срази поляците.
Интрига имаше най-вече до първото техническо прекъсване, което дойде при резултат 7:8, но при второто вече водехме с16:13. Момчетата на Плачи не изпуснаха инициативата до края на гейма и го затвориха при 25:21 точки.
В четвъртата част силите на игрището изглеждаха абсолютно изравнени. Първата пауза бе за поляците (7:8), а втората за нас (16:14).
Последваха обаче много равностойни минути и играчите на Анастази се добраха до изравняване - 18:18. Оттук нататък обаче "лъвовете" ни взеха добра преднина с три точки - 23:20 и в крайна сметка приключиха гейма при 25:21 точки.
Решителният пети гейм започна много равностойно с ожесточена борба за всяка точка до 3:3, тъй като след това България показа невероятен хъс и стигна до 4 точки преднина, като смяната на полетата дойде при резултат 8:4 за домакините.
Три поредни аса на Бартош Курек обаче намалиха преднината на българите до само една точка - 14:13 и опънаха нервите на всички почитатели на волейбола у нас. Стигна се и до равенство 14:14 и оттук нататък драмата бе пълна при всяка точка на един от двата тима.
В крайна сметка момчетата ни се оказаха с по-здрава психика и с след 19:17 стигна до невероятен обрат с 3:2 срещу тима на Полша, който отново напуска залата с наведена глава.

Източник:Vesti.bg

Коментирайте
Подобни новини
БАСКЕТБОЛ: Три победи от три мача за школата на „Ънстопабъл“
БАСКЕТБОЛ: Три победи от три мача за школата на „Ънстопабъл“
ХАНДБАЛ: „Добруджа” остава в борбата за плейофите след победа срещу „Левски” (ВИДЕО)
ХАНДБАЛ: „Добруджа” остава в борбата за плейофите след победа срещу „Левски” (ВИДЕО)
ФУТБОЛ: Добруджа победи Спортист (Своге) с 2:1
ФУТБОЛ: Добруджа победи Спортист (Своге) с 2:1
ШАХМАТ: Момчил Петков е в ТОП 50 при младежите в света, на осмо място при родените 2005 г.
ШАХМАТ: Момчил Петков е в ТОП 50 при младежите в света, на осмо място при родените 2005 г.Яндекс.Метрика