Начало >Добруджа >Общество

11 проекта на 6 общини в област Добрич ще получат финансиране от държавата

21.07.2022 г. 10:40:25 ч.
/
11 проекта на 6 общини в област Добрич ще получат финансиране от държавата
11 проекта на 6 общини в област Добрич влизат в списъка на предложения за целево финансиране на инвестиционни проекти за обекти на техническата и социална инфраструктура, които ще се финансират целево от държавата.
Някои от тях ще се изпълнят през тази година, а за други срокът за изпълнение е до 2024 година.  Списъкът с одобрените проекти, ни бе предоставен от народния представител от "Продължаваме промяната" Йорданка Костадинова.
 
 Община Добрич е получила одобрение на проект за укрепване на подпорна стена по ул. „Христо Ботев“ и прилежащото стълбище, както и реконструкция на ул. „Христо Ботев“ между бул. „Русия“ и бул. „Добруджа“.
 
Община Добричка е два одобрени проекта. Единият е за реконструкция на водопроводната мрежа в с.Плачидол и на компрометирани участъци в селата Стефаново и Бранище, а другият – за рехабилитация на водопроводи в селата Бранище, Славеево и Батово.
 
За Община Балчик са одобрени също два проекта – за рехабилитация на път DOB 3016 от кръстовище с ул. „Златко Петков“ по плана на гр. Балчик, до кръстовище с път I-9(E87)“ и за разширение и рехабилитация на водопроводната и канализационна мрежа в с.Кранево.
 
Проектите на Община Каварна, които са одобрени за финансиране, са за реконструкция и рехабилитация на улица "Гларус" в гр. Каварна" и реконструкция на улица „Емона“ в КК Карвуна, с. Топола

За Тервел проектите, които ще се реализират със средства от държавата, са кръгово кръстовище между улица "Тича" и улица "Цар Калоян", при входа на гр.Тервел, както и рехабилитация на общински път Кочмар-Тервел.
 
Одобрени са и два проекта на Община Шабла. Те са за Реконструкция на водопровод и рехабилитация на ул. Добруджа в гр. Шабла и реконструкция и рехабилитация на съществуващи улици, съоръженията и принадлежностите към тях.
 
От 740 проекта за над 1,5 млрд. лева, са подбрани 303, които са предназначени за 194 общини. Оценката била направена по степента на проектна готовност и социалната значимост на инвестициите в тях.
Специална междуведомствена работна група е разгледала предложенията за изпълнение на инфраструктурни проекти от техническата инфраструктура – реконструкция и ремонт на улична мрежа и общински пътища, доизграждане и основен ремонт на водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения, и други.
Това става ясно от доклад, изготвен от нея, обявен от финансовото министерство на сайта му. Към доклада има и пълен списък на общините, които ще получат целево финансиране.

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в сряда
Прогноза за времето в сряда
Пътуваща изложба заостря вниманието върху замърсяването с цигарени фасове (ВИДЕО)
Пътуваща изложба заостря вниманието върху замърсяването с цигарени фасове (ВИДЕО)
Министър Димитров: Преосмисляйки туризма, трябва да преосмислим и поведението си към него
Министър Димитров: Преосмисляйки туризма, трябва да преосмислим и поведението си към него
Meлиса Раифова: Музиката е моето бягство от негативните емоции на реалността (ВИДЕО)
Meлиса Раифова: Музиката е моето бягство от негативните емоции на реалността (ВИДЕО)Яндекс.Метрика