Адв. Рангелов: Няма доказателства за линия Банкова - Димитров

13.04.2024 г. 13:54:17 ч.
/
Адв. Рангелов: Няма доказателства за линия Банкова - Димитров
До този момент по материалите от делото няма информация за съвместно участие на Петя Банкова и Стефан Димитров в престъпна дейност. Това заяви в студиото на Нова телевизия адвокатът Людмил Рангелов, който стана адвокат на задържаната и вече бивша шефка на Митниците.

Той заяви, че тя е познавала Стефан Димитров, вероятно познавала бегло и баща му, но съвместни действия или доказателства за такива няма. Едно СРС твърди, че по искане на Стефан Димитров тя е сменила началника на митницата в Лесово, но тя отрича и защитава тезата, че това е неин план за промяна, който е следвал.

По думите на Рангелов, грешката на Банкова е в лошата преценка за закостенялата структура, в която отива и бързината, с която действа. Такива лица, които е засегнала с действията си, не биха простили такива действия, посочи Рангелов.

На този етап също така няма никаква връзка между Петя Банкова и главния секретар Живко Коцев. Изобщо по делото има сериозно изтичане на информация особено на фона на актуалната тема за следствената тайна, което бе посочено като разминаване между ПП-ДБ и ГЕРБ, което е провалило преговорите за ротацията.[Атанас Славов: Ако снимките с пачки бяха доказателство, нямаше да са в медиите]Атанас Славов: Ако снимките с пачки бяха доказателство, нямаше да са в медиите

Не вярва на снимки с контрабандисти и пачки

"Цялата тази история се използва с политически цели. Изтеклата информация е с цел определени лица да бъдат максимално злепоставени по време на предизборна кампания."

Не вярвам, че Живко Коцев е бил обект на заплахи. Заплахата е от обстоятелствата, той си е дал сметка за това. Това, че е в качеството на защитен свидетел, не би му помогнало, ако има сериозни доказателства за престъпна дейност. Адвокат Рангелов не вижда никакъв проблем в срещата между Живко Коцев и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, тъй като Коцев няма процесуално качество на обвиняем.

Бойко Рашков също не е в изгодна ситуация, допълни още Рангелов, но до този момент могат да се направят само морални забележки, няма нищо друго
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
Светият Синод избра епископ Арсений за Сливенски митрополит
Светият Синод избра епископ Арсений за Сливенски митрополит
Министър Коритарова: Състоянието на пътищата у нас е незадоволително
Министър Коритарова: Състоянието на пътищата у нас е незадоволително
Втори ден от сесията на Парламентарната асамблея на НАТО в София
Втори ден от сесията на Парламентарната асамблея на НАТО в София
Министър Запрянов: Целта на Кремъл е да повлияе директно на изборите
Министър Запрянов: Целта на Кремъл е да повлияе директно на изборитеЯндекс.Метрика