БСП ще държи мандата до 15 август

22.07.2022 г. 14:26:49 ч.
/
БСП ще държи мандата до 15 август
БСП ще държи мандата за съставяне на правителство до 15 август. Това стана ясно след среща с ръководствата на парламентарните групи "Има такъв народ", "Продължаваме промяната", Демократична България в парламента.
Срещата бе поискана от Корнелия Нинова след отстраняване на председателя на КЕВР.

"Отваря се процедура в НС за избор на нов председател на КЕВР, разписахме приблизително във времето дати и срокове, съобразявайки се с правилника как трябва да изглежда това, процедурата трябва да приключи в оптималния вариант на 12 август (петък)", съобщи Нинова. Тя посочи, че е обсъдена вероятността през това време да работи парламентът, за което председателите на парламентарните групи ще разговарят с депутатите си, ще търсят съгласие да се вземе решение в зала за отмяна на ваканцията на парламента между 1 и 15 август, за да се избере председател. Целта - за БСП - "да не се оставя държавата в хаос".

Корнелия Нинова обясни, че ръководствата на ПГ са подготвили график на извънредни заседания в НС.

"Мандатоносителят е изправен пред сериозен избор - да се прояви държавническа отговорност. Не може да се държи мандат и да няма правителство. Трябва да сме честни с хората и да им се каже дали ще се ходи на избори", поясни Нинова.

Относно програмата за управление между четирите ПГ, Нинова обясни, че е получено принципно съгласие по програмата, ще се съберат допълнително събота и неделя, от понеделник имена на министри за проектокабинет.
Източник:News.bg

Коментирайте
Подобни новини
С близо 70% са поскъпнали твърдите горива за отопление
С близо 70% са поскъпнали твърдите горива за отопление
Пиян шофьор прегази и уби полицай край Стралджа
Пиян шофьор прегази и уби полицай край Стралджа
МВнР призова да не се пътува до Русия, българите там да напуснат
МВнР призова да не се пътува до Русия, българите там да напуснат
Росен Христов: България ще обяви търг и за тръбен природен газ
Росен Христов: България ще обяви търг и за тръбен природен газЯндекс.Метрика