Начало >Добруджа >Общество

Деница Сачева - един от най-активните депутати в 50-ото НС, отново е начело на листата на ГЕРБ-СДС за областта (ВИДЕО)

В листата на коалицията има учители, икономисти, юристи, предприемачи, както и хора с опит като общински съветници
24.09.2024 г. 10:31:33 ч.
/
Деница Сачева - един от най-активните депутати в 50-ото НС, отново е начело на листата на ГЕРБ-СДС за областта (ВИДЕО)
В листата за предстоящите парламентарни избори залагаме основно на хора, с които сме работили успешно и до момента. Хора с опит както в общинската администрация, така и в секторите, в които се очаква да има най-голямо развитие. Затова преобладават лица, които са познати от предишни парламентарни избори. Нови имена са Добри Стефанов – бивш кмет на община Крушари и Стефан Жечев – нова кандидатура на партньорите ни от СДС. Това каза в студиото на медийна група „Добруджа“ Деница Сачева – областен координатор на ГЕРБ за Добрич, която вчера регистрира листата на ГЕРБ – СДС за 8-ми МИР – Добрич. След дългият си опит като депутат от областта в 45-то, 46-то, 47-мо, 48-мо, 49-то и 50-то НС, тя отново е начело на местната листата с кандидати за народни представители.

Четирима души от листата са учители, но има икономисти, юристи, предприемачи, както и хора с опит като общински съветници. Това са специалисти, които могат да бъдат полезни в сектори, важни за развитието на област Добрич – образование, предприемачество и икономика, каза още Деница Сачева.

Отчитайки свършеното като депутат в 50-ото НС, въпреки краткия му живот, тя отбеляза, че е успяла да внесе 20 законодателни предложения, от които 11 са приети. Едно от приетите предложения е промени в Кодекса на труда за повече права на бащите, на които са присъдени родителските права. Сред успехите е приетото предложение, с което се слага край на т. нар. френска безработица – злоупотреби, свързани с получаване на високи обезщетения след няколко дни работа в чужбина. В списъка е също така забраната за продажбата на вейпове на лица под 18 години и др.

Все още се работи по едно друго важно предложение за законова промяна, свързана с решаване на проблема с хората, които са без адресна регистрация, каза още Деница Сачева. По официални данни 52 000 души в България живеят без лични документи, защото нямат адресна регистрация. Предложението ни е да се въведе понятието „служебен адрес“, така че тези хора да станат видими за системата и да упражняват своите права, а децата да ходят на училище.

Големите стратегически решения, необходими на национално ниво, изискват повече време и пространство, които са невъзможни при тези НС с кратък живот, коментира още водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

Националните приоритети на коалицията ГЕРБ-СДС остават без промяна – образованието, връзката му с пазара на труда, инфраструктурата и транспортните връзки (изключително важни и на регионално ниво) и др.

Сред приоритетите на регионално ниво е вземането на спешни мерки срещу демографската криза, която много сериозно засяга областта. Водачът на листата даде пример с град Добрич, който се обезлюдява със сериозни темпове. 3000 души са напуснали града през 2023 г. Говорим за комплексен подход, не само за мерки за повишаване на раждаемостта, а и за осигуряване на такива условия, че децата да останат да живеят в Добрич, обясни Деница Сачева.

Областният координатор на ГЕРБ и водач на листата на коалицията каза още, че се надява темата с разкриването в Добрич на филиал на Медицински университет – Бургас, да има своя успешен финал с началото на учебната година през 2025-а. Определен е директор на филиала, подготвят се документите, свързани с акредитацията, предстои ремонт на сградата и закупуване на апаратура.

Тя добави, че към филиала ще се организира и курс за парамедици. Желаещите да се включат, могат да получат повече информация всеки понеделник от 13 до 14 ч. в бившето училище „Никола Вапцаров“. Това обучение също ще се осъществи към филиала и то може да започне още в края на тази година, каза още Деница Сачева.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за МИР-Добрич си пожела този път от 27 септември да започне една градивна предизборна кампания, с мисъл за хората. Длъжници сме на хората в това да се върне смисълът на политиката, както и доверието им.

Интервю на Галина Бозукова и Стефан Калев

Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Нежля Амди-Ганева е водач на листата на „Алианс за права и свободи“ за Добрич (ВИДЕО)
Нежля Амди-Ганева е водач на листата на „Алианс за права и свободи“ за Добрич (ВИДЕО)
„БСП – Обединена левица“ регистрира листата си за Добрич за предсрочния вот (ВИДЕО)
„БСП – Обединена левица“ регистрира листата си за Добрич за предсрочния вот (ВИДЕО)
Фермерското изложение „ВКУСЪТ на ДОБРУДЖА“  с празнично издание на 25-ти септември
Фермерското изложение „ВКУСЪТ на ДОБРУДЖА“ с празнично издание на 25-ти септември
Втори ден на „Добрич фест”
Втори ден на „Добрич фест”



Яндекс.Метрика