Димчо Ненов: Слаби мачове ще има, но не и толкова безлични като с Поморие

20.08.2015 г. 15:38:56 ч.
/
Димчо Ненов: Слаби мачове ще има, но не и толкова безлични като с Поморие
Старши-треньорът на Добруджа Димчо Ненов даде днес редовната си пресконференция преди предстоящия 5-и кръг в „Б” група. В събота от 18.00 часа „жълто-зелените” гостуват на Ботев /Гълъбово/.
Познавам добре отбора на Гълъбово, има изграден стил, играчите са заедно от няколко сезона. Ще бъде много труден мач, още повече, че Ботев разчита много на домакинските си мачове и дава всички от себе си пред собствена публика, подчерта наставникът на добруджанци.
Той отново акцентира върху слабото представяне на своите футболисти в последното домакинство срещу Поморие /0:1/.
Загуба може да допусне всеки, но онова, което не се харесва на зрителите, е поведението ни като отбор. Не може да играем по такъв начин, а и още повече в домакински мач, където хората са дошли да ни гледат и да ни подкрепят. Може да направим подобен слаб мач и в бъдеще, но толкова безличен ще се постараем да не повтаряме, заяви Димчо Ненов.
Със сигурност двубоя в събота пропускат Тодор Колев и Николай Илиев. Двамата имат различни травми в коляното, като надеждата на Ненов е да бъдат готови до другата седмица. Слави Сталев и Даниел Граматиков са лекували вирусно заболяване през миналата седмица, но и двамата ще бъдат на разположение за гостуването в Гълъбово.
Наставникът призна, че тимът все още изпитва проблеми в нападение след напускане на някои от водещите играчи през миналия сезон.
След напускането на Атанас Илиев и Радой Божилов отборът има слабости в офанзивен план. Знаем, че ще трябва време да се навакса пропуснатото в офанзивен план, но пък това по никакъв начин не оправдава допускането на елементарни голове в защита. Изгледахме записа от мача с Поморие – трима нападатели са сред осем наши играчи и успяха да отбележат гол, такова попадение не би допуснал и детски отбор, категоричен е наставникът. 
Той призна, че трудно ще бъдат нови футболисти през есента и по-всяка вероятност това ще бъде групата, с която ще разполага през първия полусезон.
Водили сме разговор с 25-30 футболисти, но по една или друга причина не желаят да дойдат в Добрич. Неведнъж съм казвал, че не бива да се привличат играчи само за да имаме нужната бройка. Важно е играчите, които са в Добруджа, да са отдадени на клуба.
С оглед на селекцията и на наличните футболисти, няма как да се вдигне класата на отбора, но големият резерв е в агресията и желанието. Сигурен съм и съм убеден, че момчетата имат качества, това не са техните възможности и затова се ядосвам, добави Димчо Ненов.  
Той призна, че от финансова гледна точка всичко е наред. Може да не сме сред най-богатите клубове в „Б” група, но всичко се плаща редовно. Дошли сме да работим при тези условия, това могат да ни предложат от ръководството, ние сме се съгласили, така че хората се стараят всичко с изплащане на премии и заплати да е навреме, а нашата задача е отборът да се развива в правилната посока, завърши Ненов.   

Коментирайте
Подобни новини
Наградиха Диян Димитров за спортист на Добрич за месец март (ВИДЕО)
Наградиха Диян Димитров за спортист на Добрич за месец март (ВИДЕО)
Три медала за боксов клуб „Борис Георгиев – Моката“ на държавното за юноши
Три медала за боксов клуб „Борис Георгиев – Моката“ на държавното за юноши
КИОКУШИН: Златен и сребърен медал за СК „Сейкен“ от Национална купа „Верея“
КИОКУШИН: Златен и сребърен медал за СК „Сейкен“ от Национална купа „Верея“
Четири медала за тенис клуб "Добруджа" от турнир TENIS10 в Мамая
Четири медала за тенис клуб "Добруджа" от турнир TENIS10 в Мамая



Яндекс.Метрика