Начало >Добруджа >Общество

Ето Заповедта на директора на РЗИ-Добрич за временните ограничителни мерки за непълнолетни

28.01.2022 г. 17:18:00 ч.
/
Ето Заповедта на директора на РЗИ-Добрич за временните ограничителни мерки за непълнолетни
Факт е  Заповедта на директора на РЗИ-Добрич относно временните ограничителни мерки за непълнолетните. Тя е съгласувана с главния държавен здравен инспектор, като влиза  в сила от 18.00 часа на 28 януари т.г. и важи до 24.00 часа на 06.02.2022 г.
 1. Преустановяват се посещенията на непълнолетни лица в търговските центрове тип МОЛ, кина, клубове, включително компютърни зали, заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, включително и тези към местата за настаняване, без законен настойник (родител или друго лице, полагащо грижи за непълнолетния).
2. Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности, дейности по интереси, на организирани дейности с ученици, включващи посещения на музеи, изложби, природни обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планирани екскурзии, зелени училища, туристически пътувания и др., спортни празници и други масови мероприятия, организирани от юридически и физически лица, вкл. от училищата, за всички ученически възрастови групи.
3. Преустановяват се присъствените групови занятия с деца в езиковите центрове, образователните центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица.
4. Преустановява се провеждането на извънкласни дейности, с изключение на националните кръгове и областните кръгове на националните олимпиади и състезания от Календара на МОН, утвърдени със заповеди на Министъра на образованието и науката.
Участието на областните кръгове на олимпиадите и състезанията се допуска само при създадена организация за провеждане на изследване за COVID - 19 на място в училище, с осигурени от МОН щадящи бързи антигени тестове на учениците, на педагогическия и непедагогически персонал, участващи в провеждането им, с изключение на тези, които разполагат с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване.
II. Временните противоепидемични мерки, определени с настоящата заповед, ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на област Добрич.
III. Настоящата заповед да се публикува на интернет страницата на РЗИ- Добрич.
IV. Заповедта да се съобщи на областния управител на област Добрич – за създаване на необходимата организация за контрол по спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Добрич.

Областният управител Галин Господинов уведоми членовете на Областен координационен щаб за заповедта и обръща внимание на кметовете на общини на територията на областта да се въведат наложените временно противоепидемични мерки и следят за контрола по спазването им.
Снимка:dobrudjabg.com

Коментирайте
Подобни новини
98 години навършва днес Златният глас на Добруджа Верка Сидерова
98 години навършва днес Златният глас на Добруджа Верка Сидерова
Водните аварии днес
Водните аварии днес
Започва изплащането на великденските добавки
Започва изплащането на великденските добавки
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии
Възпитаник на гимназията по туризъм в Добрич със сребърен медал от националното състезание по професии



Яндекс.Метрика