Начало >Добруджа >Регионални

Фокус група в Община Тервел ще обсъди идеи за намаляване на отпадъците

25.05.2023 г. 15:49:20 ч.
/
Фокус група в Община Тервел ще обсъди идеи за намаляване на отпадъците
Фокус група с тема „Намаляване на отпадъците“ ще се проведе в Тервел на 26 май от 13,30 часа в конферентната зала на Историческия музей в града.  Събитието е по проект „Партньорства за развитие“, финансиран от ОП „Добро управление“. Той се осъществява от Сдружение "Работодателска организация "КРИБ - Добрич" и Община Тервел.
 Фокус групата, която ще обсъди идеи за намаляване на отпадъците в общината, е част от действията на Община Тервел за привличане на заинтересовани страни в идентифицирането на  потенциални партньорства за Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ). Проблемът, на който се търси решение, е че регионалното сметище, на което се депонират общинските отпадъци, е на  69 км в едната посока. Разходите за това са твърде високи и Общината търси варианти за оползотворяване на част от  отпадъцитена място. Поканени за участие са представители на администрацията, кметове на населени места и кметски наместници, НПО, местния бизнес.
 Дневният ред включва представяне на проекта  от неговия ръководител Галина Митева, председател на УС на КРИБ Добрич, презентация на  Теодора Петкова, управител на Депо за ТБО - с. Стожер на тема „Кръгова икономика и управление на отпадъците“, представяне на възможности за финансиране на проекти, свързани с околната среда, от експерта в  МИГ Тервел-Крушари Даниела Николова.В хода на работата присъстващите ще бъдат запознати с изискванията за интегрирани решения, на дебат ще бъдат подложени нуждите, изразени от представителите на различните сектори и ще бъдат генерирани идеи за партньорства.
 
 
 
 
 

Коментирайте
Подобни новини
Любителите на фолклора се събраха в Бранище за деветата хоротека (СНИМКИ)
Любителите на фолклора се събраха в Бранище за деветата хоротека (СНИМКИ)
Бинка Добрева ще бъде гост на днешната хоротека в Бранище
Бинка Добрева ще бъде гост на днешната хоротека в Бранище
Стартираха  прегледите на художествената самодейност „Добруджа, обич моя!“
Стартираха прегледите на художествената самодейност „Добруджа, обич моя!“
Три села с нарушено водоподаване в събота
Три села с нарушено водоподаване в съботаЯндекс.Метрика