Начало >Добруджа >Регионални

Христо Стоичков, книгата му и Златната топка гостуват в Каварна (ВИДЕО)

25.07.2019 г. 18:43:04 ч.
/
Христо Стоичков, книгата му и Златната топка гостуват в Каварна (ВИДЕО)
Легендата на българския спорт Христо Стоичков от вчера е гост на Каварна. Крайморският добруджански град е един от петте, включени в лятното му турне, посветено на четвърт век от най-големия успех на родния футбол – четвъртото място на България на САЩ‘ 94. Днес Христо Стоичков представя книгата си на стадион „Калиакра“, където всички фенове могат да видят най-голямата индивидуална награда във футбола – Златната топка.
 
„Този трофей не е само мой – той е на моята съпруга, на моите деца, на моите родители, на съотборниците ми, на публиката“, сподели Камата на пресконференция в Община Каварна.
 
„Беше много лесно да приема поканата на кмета Нина Ставрева, защото аз ценя спорта. Във всеки град е нужно да има спорт. Продължавайте да го развивате и един ден със сигурност от Каварна ще излезе шампион“, заяви Христо Стоичков.
 
Той подари на Нина Ставрева фланелка на националния отбор с номер 8 и умалена Златна топка. Кметът на Каварна пък подари на човека, който прослави България по целия свят, месингова статуетка на основателя на България хан Аспарух. Христо Стоичков получи и фланелка с логото на званието, което Каварна получи – Европейски град на спорта 2020. Той обеща, че ще бъде облечен с нея още при следващата си игра на голф в Маями, където живее.
 
„25 юли 2019 г. е ден, който ще остане в историята на Каварна, защото най-голямото име в българския спорт днес е наш гост“, заяви Нина Ставрева.
 
На пресконференцията заседателната зала на Община Каварна бе пълна с журналисти, служители на администрацията, нетърпеливи да се срещнат със своя кумир фенове на българския национален отбор по футбол и на ЦСКА от цялата област, както и голяма част от състава на ФК „Добруджа“ за момчета набор 2008. По покана на Христо Стоичко те също влязоха в ролята на журналисти и му зададоха по един въпрос. Така младите добруджанци разбраха каква е рецептата да станеш велик футболист – всички съотборници до теб, защото сам няма как да успееш и труд, пак труд и след това много труд.
 
„Посланието на книгата е да дадем самочувствие на децата, защото те нямат много герои в днешно време – да им покажем, че и българин може да стигне върха в област, от която се вълнува целия свят“, отбеляза журналистът Владимир Памуков – съавтор на биографията на Христо Стоичков.
 
Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
ВиК авариите в областта в неделя
ВиК авариите в областта в неделя
Днес е втората вечер на феста Българево ROCKS
Днес е втората вечер на феста Българево ROCKS
Джаз фест "JaZz do MoReto" днес в шабленското село Езерец
Джаз фест "JaZz do MoReto" днес в шабленското село Езерец
Фестивалът Българево ROCKS започва днес
Фестивалът Българево ROCKS започва днес



Яндекс.Метрика