Начало >Добруджа >Общество

Информационна среща по програма Еразъм + се проведе в Гимназия “М. В. Ломоносов“

21.11.2018 г. 14:48:29 ч.
/
Информационна среща по програма Еразъм + се проведе в Гимназия “М. В. Ломоносов“
На 20 ноември  в Професионална гимназия по техника и строителство „М.В. Ломоносов” се проведе информационна среща по програма „Еразъм+”.  В залата присъстваха много заинтересовани ученици и учители. Гости на събитието бяха ученици от седми клас от основните училища в града.
Представени  бяха презентации от учители и ученици, участвали в реализираните до сега от училището 6 проекта по програма Леонардо Да Винчи и Еразъм +.
Цел  на информационната  среща беше да се сподели опит, да се анализират резултатите и да се популяризира програмата.
Участниците в срещата бяха запознати със стратегията на европейския план за мобилност на гимназията, който предвижда всеки ученик, още докато се обучава в училище, да участва в мобилен стаж в Европейска държава.
Гимназията се стреми непрекъснато да  повишавапрофесионалната подготовка на ученицитечрез осигуряване на практическо обучение в реална работна среда по различни  програми и проекти.
По  програма Еразъм+ учениците ежегодно участват впрактики в държави от Европа. През месец април 2019 предстои триседмична практика   на 20 ученици от гимназията на реални работни места във фирми от  град Валенсия, Испания.
По проект „Домино“- „Швейцарска подкрепа за въвеждане принципите на дуалното обучение в българската образователна система” , учениците от 12 клас от специалност “Мебелно производство”работят във фирми от град Добрич –“Тедива” ООД и “ДжиЕсМалмгренИнтериърсООД  в три дни от седмицата през цялата учебна година.
По проект на МОН „Ученически практики“ през месеците април до октомври 20 ученици от специалност „Компютърна техника и технологии“ проведоха 240 часа допълнително практическо обучение извън редовните си учебни часове  в местните фирми „Менора“ ООД, „Информационно обслужване“ АД, „Ай Ти Добрич“ ЕООД, „Бергон компютри“ ООД, „Грация 2009“ ЕООД, “МН Компютърс“ ЕООД.

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в сряда
Прогноза за времето в сряда
Йорданка Костадинова, ПП - ДБ: Да върнем достойнството на Добрич
Йорданка Костадинова, ПП - ДБ: Да върнем достойнството на Добрич
Старт на творческия сезон за Младежки център-Добрич (ВИДЕО)
Старт на творческия сезон за Младежки център-Добрич (ВИДЕО)
Ефективна присъда за мъж, причинил тежка телесна повреда на негов познат
Ефективна присъда за мъж, причинил тежка телесна повреда на негов познатЯндекс.Метрика