Начало >Добруджа >Общество

Инж. Керванов: Дерето е почистено по начин, по който никога не е чистено

19.09.2023 г. 11:17:31 ч.
/
Инж. Керванов: Дерето е почистено по начин, по който никога не е чистено
Дерето е почистено по начин, по който никога не е чистено. Това заяви по време на заседанието на общинския съвет, заместник-кметът инж. Пенчо Керванов. Той уточни, че дейностите са обхванали участък с дължина 2,5 км., започващ от района на ДКЦ-2. Това е изключително труден участък, много растителност, която не е била почиствана много години. На места е имало цели дървета. Участъкът е изчистен по начин, който всички граждани, живеещи около него, не са виждали дерето в този вид, вероятно от времето, когато е правено, заяви още Керванов. Той обясни, че се търсят варианти за финансиране на почистването и на участъка на дерето, от началото на градския парк до стадион „Пионер“ чак до Кауфланд.
Проблемът на дерето е, че голяма част от конструкцията вече я няма, което позволява на растителността да избива. Има много сериозни проблеми със самия профил на дерето, които трябва да са предмет на последващо проектиране, каза още зам.-кметът в отговор на питане на съветника Галин Господинов за средствата, които се отделят за почистване на дерето. Господинов попита и за поддръжката на градския парк, като Керванов бе категоричен, че паркът се поддържа изключително добре от общинското предприятие. Има сигнал за една-две градинки с пожълтяла трева, но това не е проблем за който може да се каже че градският парк не се поддържа. Почистена е и горичката край алеята, която се движи успоредно на бул. „25 септември“.
Относно компрометирана настилка на места, инж. Керванов увери, че са предприети мерки, като ще се започне с градинката до алея Романтика и няколко участъка около комплекс Лебед.
Той обърна внимание, че част от проблемите са причинени от вандализъм. Има участъци, които са дефектирали заради недобри детайли или недобро проектиране. Част от тези ремонтите ще се извършат от Общината, а друга част – от фирмата-изпълнител на проекта.
Дебатите бяха в рамките на докладната записка за актуализация на Програмата за капиталови разходи, която бе приета от общинските съветници.

Коментирайте
Подобни новини
Прогноза за времето в сряда
Прогноза за времето в сряда
Йорданка Костадинова, ПП - ДБ: Да върнем достойнството на Добрич
Йорданка Костадинова, ПП - ДБ: Да върнем достойнството на Добрич
Старт на творческия сезон за Младежки център-Добрич (ВИДЕО)
Старт на творческия сезон за Младежки център-Добрич (ВИДЕО)
Ефективна присъда за мъж, причинил тежка телесна повреда на негов познат
Ефективна присъда за мъж, причинил тежка телесна повреда на негов познатЯндекс.Метрика