Начало >Добруджа >Общество

ИЗБОРИ: Петър Москов, Синя България: Здрави хора в работоспособна възраст не трябва да получават помощи

11.10.2024 г. 13:42:55 ч.
/
ИЗБОРИ: Петър Москов, Синя България: Здрави хора в работоспособна възраст не трябва да получават помощи
Съпредседателят на „Синя България“ Петър Москов поиска подкрепата на гражданите на Добрич за дясната реформаторска програма на синия съюз. Според него България остава най-бедната държава в ЕС, защото продължава да се управлява по социалистически.
Пътят към богатството не е политикът да раздава нашите данъци с партийни решения, а мощна, произвеждаща, свободна икономика.

Възможността политиците да раздават нашите данъци от името на държавата е най-голямата машина за корупция, в която потъват милиарди всяка година. Досега управляващите се страхуват от частни инвеститори за големите инфраструктурни проекти, защото частниците не позволяват парите им да бъдат крадени или раздавани за корупционни схеми. Политиците предпочитат да харчат за тези цели парите от нашите данъци, защото им е много по-лесно да крадат и да ги раздават в корупционни схеми.

Само за тази година за такива държавни поръчки са предвидени над 12 млрд. лв и половината от тях ще потънат в корупционни схеми. Това е и причината автомагистрала Хемус, например да не е завършена вече повече от 50 години. Синя България ще спре това престъпно източване на данъците на българите. За големите инфраструктурни проекти като магистрали, изграждане на заводи за отпадъци, железопътен транспорт и подобни ще бъдат привличани частни капитали. Това е единственият начин тези обекти да бъдат завършвани качествено и навреме и българите да получат съвременна и модерна услуга, а парите им да отиват за здравеопазване, образование и сигурност, каквото и основното предназначение на парите от данъците, обясни Москов.

Според „Синя България“ пътят към високи заплати и стабилни доходи е освобождаване на икономиката, излизане на държавата от бизнеса и осигуряване на пазарна и конкурентна среда за предприемчивите. Държавните предприятия са източник единствено на кражби и политическа корупция, произвеждат некачествена услуга и вредят на свободния пазар. Здрави хора в трудоспособна възраст не трябва да получават помощи от държавата, заяви на пресконференция синият лидер. Това демотивира хората да работят и приучава цели поколения да чакат държавата да ги издържа с парите на все по-малкия брой работещи. Резултатът е, че една част от българите живее на гърба на тази част от българите, която работи и издържа държавата с данъците си.

Като социалистическо безумие, убиващо икономиката и унищожаващо хиляди работни места Москов определи решението на сглобката на ПП-ДБ и ГЕРБ за административно определяне на минималната работна заплата. Това решение не вдига доходите на най-бедните работещи, а просто ги оставя без работа и без никакви доходи, защото работодателите не могат да плащат неизработени заплати и закриват производствата или минават в сивия сектор, спират да плащат данъци и осигуровки.

Д-р Петър Москов бе в Добрич за представянето на листата с кандидати за народни представители на Коалиция „Синя България“ за 8-ми избирателен район Добрич.  
Водач на листата е преподавателят Петър Кирилов. "Синя България" е с номер 16 в бюлетината.
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


 

Коментирайте
Подобни новини
Времето на 12 октомври
Времето на 12 октомври
ИЗБОРИ: Деница Сачева, ГЕРБ: Темата за психичното здраве трябва да присъства повече в политиките в здравеопазването
ИЗБОРИ: Деница Сачева, ГЕРБ: Темата за психичното здраве трябва да присъства повече в политиките в здравеопазването
Силно земетресение в Черно море бе усетено в Добрич
Силно земетресение в Черно море бе усетено в Добрич
ИЗБОРИ: Тодор Моралийски от ПП-ДБ: Ще работя в НС за чиста Добруджа (ВИДЕО)
ИЗБОРИ: Тодор Моралийски от ПП-ДБ: Ще работя в НС за чиста Добруджа (ВИДЕО)



Яндекс.Метрика