Начало >Добруджа >Общество

Какво отговори регионалният министър на въпрос на Ивайло Мирчев за проблеми с водата в редица села в областта

21.07.2022 г. 08:49:10 ч.
/
Какво отговори регионалният министър на въпрос на Ивайло Мирчев за проблеми с водата в редица села в областта
Регионалният министър в оставка Гроздан Караджов е отговорил на въпроса на народния представител Ивайло Мирчев относно проблемите с водоснабдяването в редица села в област Добрич, сред които Опанец, Стожер, Дончево, Бранище, Крагулево, Изворово, Краище, Росен, Красен и Добрин.  
В отговора на министър Караджов се посочва, че за последната година в МРРБ е постъпвал сигнал за нарушено водоснабдяване само за село Стожер. С Постановление на Министерски съвет от 05.11.2021 г. за одобряване на допълнителни трансфери за 2021 г. са осигурени 1 300 000 лв. за изграждане на захранващ водопровод на с. Стожер от магистрален водопровод Батово-Добрич през с. Соколник, които да осигури алтернативно водоснабдяване на населеното място.
В качеството си на собственици на ВиК мрежата, съответните общини, на чиито територии са разположени горепосочените села, биха могли да кандидатстват за изготвяне на проекти за изграждане, доизграждане и/или реконструкция на публична водоснабдителна и канализационна инфраструктура или в случай, че вече има проекти да подадат в МРРБ искане за финансирането им. МРРБ подпомага общини и областни администрации за изграждане, доизграждане и/или реконструкция на публична водоснабдителна и канализационна инфраструктура в рамките на утвърдения бюджет на министерството за съответната година, се казва в отговора на Караджов.

Коментирайте
Подобни новини
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Нивото на безработица през март в област Добрич е 5,74%
Времето в петък
Времето в петък
Издателство Клет България  провежда  информационно събитие  в Добрич
Издателство Клет България провежда информационно събитие в Добрич
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта  за ЕП и НС
Около 18 000 души е разликата в избирателните списъци в областта за ЕП и НС



Яндекс.Метрика