Начало >Добруджа >Култура

Картините на децата от школата „Art Heroes“ – на търг в подкрепа на Емо Ангелов

22.03.2023 г. 10:54:00 ч.
/
Картините на децата от школата „Art Heroes“ – на търг в подкрепа на Емо Ангелов
Първата самостоятелна изложба на младите таланти от школата „Art Heroes“ в Младежки център "Захари Стоянов" премина при голям интерес. На самото откриване присъстваха около 200 човека, а за целия период е видяна от над 3 000 човека.

Освен представянето на талантите от школата на Арт героите, изложбата има за цел картините да бъдат продадени на благотворителен търг, на който половината от приходите ще бъдат дарени за лечението на Емо Ангелов, а другата половина от всяка една картина ще получи детето автор на творбата.

„Аз съм изключително доволен като техен ментор, че те сами пожелаха да дарят половината от сумата за благотворителност, ето затова школата носи името "Арт герои", сподели създателят на арт училището Радослав Рудачев.

Търгът започва днес и ще продължи, докато всяка една картина намери своя нов собственик.

На фейсбук профила на Радослав Рудачев може да видите всички картини на децата - (ТУК). Всеки, който иска да се сдобие с една от творбите и да участва в тази кауза, нека да му изпрати своето предложение на лично съобщение.

Събраните средства ще се използват за лечение на 22-годишния Емо Ангелов в клиника в Тайланд. Той е на инвалидна количка от 4 години, след тежка катастрофа, довела до парализа. Ново предложение за лечение от клиниката в Тайланд, която поставя импланти в гръбначния стълб, които пускат импулси по гръбначния мозък и движат крайниците, е шансът за Емо отново да ходи и да движи пръстите на ръцете си. Необходими са общо 252 500 долара за поставяне на два импланта и стволови клетки, и за 6-месечно последващо възстановяване и рехабилитация в клиниката в Тайланд.Коментирайте
Подобни новини
Годишна продукция на студио "Сарандев"
Годишна продукция на студио "Сарандев"
Младежки център открива „Еко лято“ 2023 през юни
Младежки център открива „Еко лято“ 2023 през юни
Програмата за 1 юни в Добрич
Програмата за 1 юни в Добрич
29 май – 4 юни  в Културният афиш на Добрич
29 май – 4 юни в Културният афиш на ДобричЯндекс.Метрика