Начало >Добруджа >Общество

Книгата „Една торба с надежди и любов" на Румяна Янкова с втора премиера в Добрич (ВИДЕО)

03.10.2022 г. 16:40:43 ч.
/
Книгата „Една торба с надежди и любов" на Румяна Янкова с втора премиера в Добрич (ВИДЕО)
Дългогодишният учител от Добрич Румяна Янкова – Бедрозова подари на любителите на писаното слово нова книга - „Една торба с надежди и любов" или "Имам да обичам още”. Изданието, включващо поезия и проза, бе представено на 16 септември в РБ “Дора Габе“, но на 5-и октомври отново в библиотеката добричката общественост ще има още една възможност за среща с творчеството на Румяна Янкова, която освен на художествена литература, е автор и на учебници и помагала по немски език.

„С много вълнение премина първото представяне на „Една торба с надежди и любов", а втората премиера в сряда е във връзка Международния ден на учителя, който се отбелязва 5 октомври“, каза за медийна група „Добруджа“ Румяна Янкова, чиято първа книга с проза и поезия - „Душа на кръстопът“ бе издадена през 2019 г. Литературният критик Драгомил Георгиев ще представи „Една торба с надежди и любов“ пред публиката на 5-и  октомври. Той анонсира книгата и на първата премиера на 16 септември.

На страниците на изданието като жанр преобладава прозата – разкази и есета, но са включени и около 30 стихотворения. В тях Румяна Янкова  представя теми, които я вълнуват. „Те са свързани с общочовешките ценности и бездуховието на българина. В книгата има много надежди, страдания, любов и вяра, без които смятам, че не можем“, обясни авторът. Тя благодари на всички, които я подкрепят. „Особено съм благодарна на моите ученици, част от които активно участваха със свои изпълнения в представянето на книгата на 16 септември и на тези, които ще се включат и във втората премиера на 5-и октомври“, каза авторът. Тя съобщи, че предстои книгата да бъде представена пред публика и в градовете Каварна, Генерал Тошево и Тервел.

Румяна Янкова е от Добрич. Дълги години е преподавател по немски език в ЕГ „Гео Милев“, а след пенсионирането си продължава да преподава в частната гимназия „Райко Цончев“. Тя е автор на множество учебници и помагала по немски език.

Репортаж на Галина Бозукова и Стефан Калев
Виж видеото


Коментирайте
Подобни новини
Вестник ГЛАС: Отново зачестяват телефонните измами!
Вестник ГЛАС: Отново зачестяват телефонните измами!
Захлаждане от понеделник
Захлаждане от понеделник
Ремонтни дейности от 28.11. – 2.12. в Добрич
Ремонтни дейности от 28.11. – 2.12. в Добрич
"Подари Рождество в един дом” кампания на фондация "Искам бебе"
"Подари Рождество в един дом” кампания на фондация "Искам бебе"Яндекс.Метрика