Начало >Добруджа >Култура

Ал Торо представя новия десети сборник „Призвание Герой“ (АУДИО)

15.12.2021 г. 12:03:57 ч.
/
Ал Торо представя новия десети сборник „Призвание Герой“ (АУДИО)
На книжния пазар в навечерието на Новата 2022 година за десети път излиза сборникът от поредицата „Призвание Герой”. Александър Торофиев, известен с псевдонима си Ал Торо, като автор на книги-игри и издател, е редактор и съставител  на новото издание.
 Торофиев е автор на книгите „Котаракът и Черният Нарцис”, „Котаракът и абаносовият дракон”. През 2016 година  Ал Торо написа  и поредната книга от поредицата „Българ” на Неделчо Богданов като гост автор. Началото на поредицата „Призвание Герой“ тръгва през 2012 година. Произведенията се набират след конкурс и много сериозна редакторска работа.

В юбилейното и може би последно издание фигурират трима автори със своите произведения. С три интерактивни приключения читателят отново ще влезе в ролята на главния герой. Стефан Стефанов е добре познат сред любителите на готическото фентази и предлага „За честта на Зур“. Арсо Нистевски присъства с „Ивановден“ нестандартно с  битова и комедийна тематика и Илин Кандиларов с „Последното пътуване“.
Едно от забавните и полезни четива в сборника е и интервюто с двама представители на творческия екип Петър Петров и Юри Иванов.

„Книгата е уникална като схема, защото може да протече по тотално различен начин при различните прочети“, изтъква редакторът Александър Торофиев. Той споделя, че натрупаната умора и многото ангажименти на екипа, налагат да натиснат копчето на „пауза“.
Въпреки усилията  и обстоятелствата читателят ще бъде зареден с близо  770 страници за активна игра. Ако приемем, че това е едно книжна “тухла“ в стената, то тя според съставителя ще запълни празнина в сферата на културата и забавлението, без претенции за промяна на света.
В изданието сред най-добрите илюстрации присъства и добрички автор. Това е художникът Венцислав Великов. Неговият професионализъм е рядко срещан, казва Торофиев.


Аудио:


Коментирайте
Подобни новини
Годишна продукция на студио "Сарандев"
Годишна продукция на студио "Сарандев"
Младежки център открива „Еко лято“ 2023 през юни
Младежки център открива „Еко лято“ 2023 през юни
Програмата за 1 юни в Добрич
Програмата за 1 юни в Добрич
29 май – 4 юни  в Културният афиш на Добрич
29 май – 4 юни в Културният афиш на ДобричЯндекс.Метрика