Начало >Добруджа >Общество

„М. В. Ломоносов“ вече е Професионална гимназия по техника и строителство

15.09.2017 г. 15:11:48 ч.
/
„М. В. Ломоносов“  вече е Професионална гимназия по техника и строителство
Днес тържествено бе открита новата учебна година в Професионална гимназия по техника и строителство ,,Михаил Василиевич Ломоносов”.  С началото на учебната година със заповед на Министъра на образованието, влиза в сила новото име на гимназията, което е резултат на дълъг процес, отразяващ развитието, новите перспективи и стремежа на гимназията със  75-годишна история да отговори на потребностите на времето.
На официално тържество,  съобразено с  изконните български традиции и подчертано уважение към училището като институция, директорът на гимназията приветства ученици, учители и гости, като подчерта в словото си важността и предимствата на професионалното образование, които отварят нови хоризонти пред завършилите успешно Професионална гимназия по техника и строителство ,,Михаил В. Ломоносов’’
Събитието  бе уважено от много развълнувани родители. Възпитаниците на гимназията прекрачиха прага на училището, минавайки под цветна арка, и бяха посрещнати с топли пожелания за успешна нова учебна година, пита и мед, както и изненада- сладолед, предоставен любезно от ,,Изида’’ООД- гр.Добрич. Гимназията благодари  на спонсорите за милия жест.

Коментирайте
Подобни новини
Вестник ГЛАС: Отново зачестяват телефонните измами!
Вестник ГЛАС: Отново зачестяват телефонните измами!
Захлаждане от понеделник
Захлаждане от понеделник
Ремонтни дейности от 28.11. – 2.12. в Добрич
Ремонтни дейности от 28.11. – 2.12. в Добрич
"Подари Рождество в един дом” кампания на фондация "Искам бебе"
"Подари Рождество в един дом” кампания на фондация "Искам бебе"Яндекс.Метрика